Инвеститорът на жилищния комплекс „Антея резидънс“ в местността – Алепу Стоян Василев, отказва да събори т.нар. „подпорна стена“ изградена до плажа. Той твърди, че това ще предизвика екологична катастрофа.

ВАС окончателно реши, че издаденото от община Созопол разрешително за обекта е незаконно. След решението на ВАС Стоян Василев очаква предписания за събаряне на строежа от ДНСК и община Созопол.

„Предполагам, че ще получа предписания да премахна незаконния, според тях, строеж. Аз съм категоричен, че ще откажа да направя това нещо. Тъй като има опасност да се активизира отново свлачището и да повлече пътя, да унищожи плажа и да повлече пречиствателната станция. Това каза Василев пред БНР.

От българската фондация „Биоразнообразие“ заявиха, че инвеститорът на проекта в местността Алепу ще бъде задължен освен да премахне обекта и да възстанови нанесените щети, обясни Спас Узунов.

„Естествено, няма да влязат едни багери там, фадроми и булдозери и да бутат… Трябва да бъде изработен проект, който да не допусне допълнително влошаване на местообитанието. И да бъде изпълнен технически, така че да не се предизвикват никакви нарушения“, поясни екозащитникът.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви