Националният рекордьор на България в хвърлянето на копие Марк Славов и тази година е с номинация на експертите в класацията за „Атлет на България“ за 2021-а.

През сезона бургазлията записа резултат 79.50 м (55-о място в световната ранглиста), спечели трето място на европейското отборно първенство – втора лига и стана балкански шампион.

След гласуване през миналата година Марк Славов, който успя да влезе сред големите в копието, бе издигнат на трето място в класацията.

Така копиехвъргачът стана подгласник на двете големи имена в родната атлетика – победителката в анкетата Габриела Петрова и петкратния лидер в тази класация Ивет Лалова-Колио.

В момента Марк тренира с олимпийския шампион от Рио де Жанейро 2016 Томас Рьолер в центъра в Йена при Харо Швуков, който изведе Рьолер до олимпийската титла през 2016 г. и до европейското злато през 2018 г.

Гласуването за „Атлет на България 2021“ вече започна, като номинираните са 18 атлети, съобщиха организаторите на анкетата – списание „Атлетика“.

„Любителите на атлетиката също имат възможност да гласуват. Всеки фен може да даде вот за любимия си атлет (или няколко атлета) с бутона „Харесвам“ под снимката на номинирания атлет в страницата на списание „Атлетика“ в социалната мрежа „Фейсбук“ до 30 ноември.

Първите десет получават точки за генералното класиране за „Атлет на България“, което се провежда сред експертите на списание „Атлетика“ и спортни журналисти, пишещи за атлетиката“, допълниха още организаторите.

Гласуването във „Фейсбук“ продължава до 30 ноември (вторник) и „Любимецът на феновете“ ще бъде обявен на 1 декември. Резултатите от генералното гласуване за „Атлет на България“ ще обявени в средата на декември.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви