Президентът и кандидат за нов мандат на „Дондуков” 2 Румен Радев с първи коментар след излизането на exit poll данните за вота в 2 в 1.

„Едно е ясно – изборите показаха решимостта на обществото ни да скъса с корупцията, беззаконието и с авторитаризма. Опитите за мимикрия, манипулациите с цел да се разколебаят и объркат хората да не гласуват, отговорността да се прехвърля на други – явно не сполучиха”, каза той.

Радев посочи, че е ясно, че ще се отиде на балотаж, за да се реши битката за „Дондуков” 2:

„Резултатът към момента дава оптимизъм, но ще бъде грешка да си мислим, че изборите са предрешени. На този балотаж ще се сблъскаме с партийно-организирания вот на картела на статуквото. Единственият начин да победим огромните му ресурси, да надделеем над лъжата, манипулацията и заплахите е да бъдем мобилизирани”, обясни още той.

Държавният глава допълни още:

„Нямайте съмнение, че мобилизацията на партиите на статуквото, които не веднъж са заявявали, че тяхната цел е президентската институция ще бъде пълна. Затова и нашата победа зависи от нашата мобилизация. Зависи от гласа на всеки един българин, който вярва, че една нова България – на справедливостта, на закона и на солидарността е възможна”, уточни Радев.

NOVA

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви