„Продължаваме промяната“ е първа политическа сила, 121 депутати ще се случи, България ще се управлява от коалиция, заяви съпредседателят на ПП Кирил Петков в изявление след вота. Според екзит пол на социологическите агенции ПП е първа сила или втора с минимална разлика с ГЕРБ.

По думите на Петков на България е нужно редовно правителство и това може да стане само с диалог, за да тръгне страната по нов път.

Ще бъдем много диалогични, увери Кирил Петков, като посочи, че със сигурност ще работят с ДБ заради борбата с корупцията и реформата в съдебната система, с които няма да се прави компромис.

Ще работим с всички парламентарни групи без ГЕРБ и ДПС, допълни той.

Коалиция се постига с преговори, не очакваме те да бъдат лесни, каза и Асен Василев, който посочи, че преговорите ще започнат, когато резултатите станат ясни.

Двамата бяха категорични, че нови избори не са възможни. Българските избиратели свършиха тяхната работа, сега ние трябва да свършим нашата, посочи Василев.

Отборът, който трябва да води България, трябва да е най-знаещ, най-можещ, подчерта Петков. Той настоя, че трябва да се тръгне от политиките и общите задачи, а след това – кой е най-добрият екип за България, за да да бъдат те изпълнени.

dnes.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви