Уверен съм, че ще спечелим изборите, както и че разликата ни с втория ще бъде над 8%. Като първа политическа сила ще предложим и кандидат за премиер, който да е възможен, така че това ще е възможност нашите опоненти да ни подкрепят.

Тази увереност изрази водачът на листата на ГЕРБ-СДС за 2-ри МИР-Бургас Любен Дилов-син.

Той бе категоричен също, че за коалицията изборите няма свършат тази неделя, защото за президент ще има балотаж, с участието на проф. Анастас Герджиков.

На откритата приемна до Часовника Дилов-син, заедно с Жечо Станков, Деница Николова и останалите, кандидатите за народни представители от коалиция ГЕРБ-СДС, символично закриха предизборната си кампания.

Отрезвяваща кампания. Благодарни сме, защото хората отново ни свалиха малко на земята и ни обясниха, че дневният ред на местната власт се оказва по-важен от държавния. Тези, които се занимават с парламент и правителство, не би трябвало да имат друго назначение, освен да подкрепят местната власт“ , каза водачът на листата.

Той поясни, че в програмата на ГЕРБ е ясно записано, че всички мерки, които действат в момента, както и тези, които сегашното правителство не успя да възстанови, ще продължат да бъдат в сила до края на кризата. Оптимистичният вариант за край на ковид кризата у нас според ГЕРБ е март месец 2022 г.

Предизборната кампания за нас никога не е била в рамките само на 30 дни. Поехме ясни ангажименти. Този път слушахме повече, вместо да говорим. Хората ни казаха, че искат програмата за саниране да продължи както е била досега – без съфинансиране. Поехме ясни ангажименти към гражданите, местните власти и бизнеса. Държавата, в тези пикови месеци за електроенергията, трябва да поеме тежестта от високите сметки. Ресторантьорите поставиха пред нас и темата с 9% ДДС и удължаването на тази ставка за тях, за да може да ги съхраним. Мораториумът върху кредитите също трябва да бъде удължен. Това са ясни ангажименти, които чухме, поехме и ще изпълним в следващите месеци„, каза от своя страна Жечо Станков.

Бизнесът и хората искат стабилност, прозрачност и хоризонт. Ако искаме Бургас и областта да развиват, това трябва да се случи„, сподели Деница Николова.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви