Живко Табаков

За трети път тази година в неделя ще избираме народни представители и сега е моментът да помислим добре кой ще взима важните решения за живота ни през следващите 4 години. От първите избори през април до сега имахме възможност да наблюдаваме и да видим кой как се държи в парламента, кой какви каузи защитава и какви ангажименти поема.

Конфигурациите се променят, но този път, поучили се от грешките през предишните два избора, имаме възможност да изберем наистина този, който ще подкрепи нас, обикновените българи, които се опитват да правят бизнес в родината си и да живеят добре, благодарение на труда си.

Всеки от нас иска да има в управлението на държавата някого, на когото да разчита, някого, на когото може да се обади, да му сподели проблемите си и да настоява те да стигнат до първите мъже и жени в държавата, които да помислят как да ги разрешат. А след това да поиска на своя представител сметка за това, което е свършил.

Възможността да избираме не само партия, но и отделен кандидат, ни дава възможност да посочим поименно своя избраник.

Да изпратим в парламента „своя човек“. Този, на когото вярваме.

През последните месеци скандали разделиха хората и ги объркаха в избора им. Харесаш някого, а той се не този, за когото си го мислил. Решиш за кого да дадеш гласа си, а той те разочарова с думи или действия, от които разбираш, че се стреми към властта заради самата нея.

Нагледахме се на случайни хора, за някои от които „депутат“ е първа работа, не са управлявали дори семеен бюджет, но имат претенции да управляват държавата. Сред тях има хора, които нямат нито образование, нито ценз, нито стаж или едва са навършили годините, които им позволяват да пият бира. Или пък са просто бройка, която попълва партийната квота и единствената им задача е да натискат подходящото копче при гласуване на важни за държавата ни закони.

Сега е моментът да променим това. Огледайте се хубаво. Както се казва – трябва ни някой местен, свестен и известен, който да защитава правата ни в парламента, отстоява не само приоритетите на държавата, но и тези на Бургас.

Ето защо много хора сега търсят нови лица. Искат да има бургазлии в Народното събрание. И то такива, които познават и уважават. Такива, за които са сигурни, че няма да ги предадат.

Един от тези хора е Живко Табаков – водач на листата на „Изправи се БГНие идваме

Вие го познавате, но за тези, които още се колебаят – той е бургазлия, общински съветник, има магистърска степен по международен бизнес и още две специализации в сферата на туризма, развива и бизнеса си в тази посока вече над 20 години, владее руски и английски език. През 2015 г. е избран за председател на Постоянната комисия по туризъм към Общински съвет-Бургас, която оглавява до ноември 2018 г. От 2016 г. е член на Националния съвет на ПП „Движение България на гражданите“.

Изправи се БГНие идваме“е една от така наречените нови партии. Една от тези, на които много българи гласуват доверие и вярват, че има потенциала да работи за по-доброто бъдеще. В първия опит да се създаде работещ парламент партията имаше най-малобройната, но най-работещата група. Една от основните й задачи, както си личи и от името е да се премахнат корупционните схеми и кражбите и да се промени модела на управление.

Изправи се БГНие идваме“ е подготвила програма с над 600 мерки, които ще подобрят живота ни.

Те касаят икономиката и бизнеса – едър, среден и дребен, здравеопазването, социалната политика, образованието, социалната сфера, културата, екологията, транспорта, сигурността, градоустройството, местните политики. Сред основните приоритети е минимална заплата от 1250 лева и увеличение на пенсиите.

Каквито проблеми има за решаване в Бургас, такива са и в цялата страна и Живко Табаков ги е приел като своя кауза в Народното събрание.

Един от тях е в бранша, в който са заети най-много хора в страната – туризма.

Само за последните няколко месеца Табаков и партията му доказаха, че туристическият бранш ще има своята заслужена финансова подкрепа. При актуализацията на бюджета за 2021 г. Те са гласували 70 млн. лв. да отидат за един от най-засегнатите от Ковид 19 сектори в България.

Живко табаков обясни, че 60 млн. от тези 70 са безвъзмездни средства в подкрепа на хотелиери, ресторантьори, туроператори, турагенти и за всички предприятия в туризма. 6 милиона са за туроператори за възстановяване на неизплатени суми за нереализирани пътувания. 4 милиона лв. за екскурзоводи като целева помощ.

Всичко това са средства, извън популярната мярка 60/40, от които ще може да се възползва туристическият бизнес.

Ние от Изправи се. БГ настоявахме за увеличаване на мярката от 60/40 на 80/20, помощ за фиксираните разходи на ресторантьорите и засегнатия бизнес, осигуряването на средства за PCR тестове за входящ и изходящ туризъм, както и за обезщетения на екскурзоводите и планинските водачи. Застанахме зад туристическия бранш, като ясно заявихме, че затваряне и ограничаване на бизнеса може да става само след ясно разписани компенсации„, каза още Табаков.

Той е категоричен, че гласуваните са средства са пробив в политиката по отношение на туризма и глътката въздух за всички в бранша.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви