Ученици

Министерството на образованието и науката разпредели допълнително 15,4 млн. лв. към бюджетите на образователните институции за 2021 г. От тях 951 521 лева са за училищата в Бургаска област.

Миналата седмица средствата бяха одобрени от Министерския съвет като подкрепа за справяне с пандемията в училищата, детските градини и центровете за специална образователна подкрепа и за подкрепа за личностното развитие.

Общините получават 13 691 607 лв. за общинските училища, градини и центрове.

Освен на общините средства се превеждат на няколко министерства за държавните училища, които са на тяхно подчинение.

На Министерството на младежта и спорта се отпускат 52 466 лева, а на Министерството на културата – 158 772 лева. За Министерството на образованието и науката са предвидени 1 497 155 лева.

Сумите са определени по два критерия – брой паралелки или групи и брой ученици или деца в съответната образователна институция.

Допълнителните средства трябва да се използват за противоепидемични мерки, включително за тестване на персонала без „зелен сертификат“ с бързи антигенни тестове, както и за допълнителни възнаграждения на учители и непедагогически специалисти, които участват в тестването на децата.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви