Конференция Burgas Digital 2021 ще срещне високите технологии в областта на изкуствения интелект, роботиката, Индустрия 4.0, концепцията за умни градове и иновативните методи в образованието с бизнеса, науката, предприемачеството, местната власт и професионалните организации в региона на Югоизточна България.

Събитието ще се проведе на 5 ноември в Международен конгресен център – Бургас, от 10:00 до 16:30 часа, при спазване на всички въведени противоепидемични мерки.

* Конференцията може да бъде проследена и онлайн на сайта https://burgasdigital.com/, както и в социалните мрежи:

https://www.facebook.com/BurgasDigital/

https://www.linkedin.com/events/burgasdigital6856530026607779840/

Пилотното издание на Burgas Digital се организира от Община Бургас и София Тех Парк, в партньорство с Професионална асоциация по роботика и автоматизация (ПАРА), ИКТ Клъстер – Бургас, Училищното настоятелство при Професионална Гимназия по компютърно програмиране и иновации- Бургас, Индустриален Логистичен Парк – Бургас, Югоизточен Дигитален Иновационен Хъб, Университет „Проф. Д-р Асен Златаров“ – Бургас, Бургаски Свободен Университет, Американска търговска камара в България.

Форумът ще бъде открит от кмета на Бургас Димитър Николов и председателя на Надзорния съвет на София Тех Парк Петър Статев.

Срещата под мотото „Роботика, нови технологии, дигитален бизнес“ има за цел да представи мнението и опита на експерти, да демонстрира върхови достижения в областта на роботиката и дигитализацията.

Посетители от всички възрасти ще могат да видят и да взаимодействат с различни видове роботи от областта на индустрията и образованието. Лектори на събитието ще са изявени водещи представители на бизнеса, научните среди и асоциациите в бранша.

По време на събитието ще бъдат демонстрирани решения в областта на автоматизацията и роботиката, виртуалната реалност и умните градове от „ФАНУК” – България, „Телелинк Бизнес Сървисис”, университет „Проф. д-р Асен Златаров“, „Рапид Прогрес”, „Ондо”, „Гига Аутомата”, образователния стартъп „Тинузавър” и учениците от Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации, които се обучават по специалност „Програмиране на изкуствен интелект”.

В рамките на събитието ще бъде дискутирана и ролята на изкуствения интелект в публичните политики, което е основна тема на проект AI4PublicPolicy, изпълняван от Община Бургас с финансовата подкрепа на програма Хоризонт 2020.

Събитието е спонсорирано от мобилния оператор А1, „Телелинк Бизнес Сървисис”, „ФАНУК” България, „Съдърланд България“, „Сенстейт Технолоджис“.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви