ГЕРБ
Новите лица в листата

Отборът на  ГЕРБ-СДС в Бургас продължава да залага на нови лица в своята листа за предстоящите парламентарни избори на 14 ноември. Сред кандидатите за народни представители се открояват динамични личности, професионалисти в своята сфера – лекари, финансити, инженери. Обединява ги обща цел – преодоляване на кризата в страната и стабилно развитие на България през следващите години.

Петър Статев се включва в предизборната надпревара с впечатляващ опит и кариера като архитект.

Политиката не му е чужда – той е общински съветник в ОбС-Бургас и е председател на две комисии. „Като член на Управителния съвет на Съюза на архитектите в България ще работя за подобряване на комуникацията между парламента и съсловните, професионални организации.

Опитът ми в комисиите към Съюза на архитектите в България ще подобри експертността на парламента по отношение на законодателството. Един закон е работещ, когато професионалистите, които го използват, взимат участие в изготвянето му“.

Достъпна градска среда, модерни технологии и не на последно място отговорно отношение на гражданите към опазване на постигнатото. Така вижда своята цел като бъдещ депутат арх. Георги Долапчиев.

Той е специалист по устройственото и инвестиционно проектиране. Специализирал е в „Ulster University“ – Белфаст, Северна Ирландия. Професионалният му опит преминава през проектирането на различни сгради, заемал е различни административни длъжности в общините Царево, Созопол и Средец.

„На предстоящите парламентарни избори се включвам в силния отбор на ГЕРБ-СДС с придобития професионален опит да усъвършенствам, подобря и да направя достъпно за гражданите и бизнеса устройственото и инвестиционно проектиране“.

Фердинанд Вълков е с професионален опит като еколог в община Бургас и проектант в частния сектор.

„Като специалист и проектант в сферата на ОВК (Отопление, венцилация и климатизация) и електроенергетиката, мога да работя в развитието на програмите в сектора, така че, да станат по-достъпни, ефективни и гъвкави. Всяко ново лице в ГЕРБ осигурява различен прочит и поглед на политическата и икономическа ситуация, пречупена през неговата призма. И може да добави свежи и актуални предложения как да работим за бъдещето на страната“.

Една от амбициозните дами в листата на ГЕРБ-СДС е Преслава Минасян.

Въпреки, че работи в сферата икономиката и финансите, тя повече се е определяла като артист. „Най-голямата ми страст е музиката. Като народен представител бих искала да работя именно в тази посока, да помагам на хората на изкуството и тяхното развитие. Нужни са реформи и подкрепа за сфертата на културата и изкуството. В години на пандемия, лишенията са много в името на здравето.

Ще търся различни форми за изява и подпомагане на творците. През последните години подкрепях различни благотворителни каузи и именно това ме е кара да се чувствам пълноценна“, споделя Преслава Минасян.

Ангел Петков познава добре проблемите на малките населени места, защото живее и развива малък бизнес в село Братово, община Бургас.

Той е категоричен, че всеки заслужава модерна инфраструктура, сигурност, достъпно здравеопазване и стабилни доходи. „Програмата на ГЕРБ-СДС не е просто амбициозна, тя е изпълнима и залага на реални ангажименти. Ето защо я подкрепям. Знам, че с общи усилия можем да постигнем повече средства за проекти за малките населени места, повече облекчения и гъвкави механизми за бизнеса“.

Модерна спортна инфраструктура и достъпна спортна среда за деца и възрастни – това е амбицията на Ивелин Ефендиев.

„През последните 4 години съм е част от екипа на ОП„Спортни имоти“, като управител на Плувен спортен комплекс „Парк Арена ОЗК“. Организирал съм национални и международни спортни турнири и събития с търговско-рекламен характер за града ни. Опитът ми в тази област ще допренесе за успешно и устойчиво развитие в създаването и експлоатирането на спортните обекти. А голямата ни цел е те да предоставят условия от най-висок стандарт за спортните клубове“.

Христо Кацаров има зад гърба си години опит като парламентарен секретар и началник на политически кабинет в Министерството на туризма.

Развитието на туристическия сектор според него е от ключово значение за област Бургас и двигател на икономиката в региона. „Участвам в кампанията като част от екипа на коалиция ГЕРБ-СДС, защото България се нуждае от потенциала, знанията и труда на всеки един от нас, за да се върне по пътя на европейското си развитие“, категоричен е Христо Кацаров.

 

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви