На България са нужни животоспасяващи правителство и президент. Това заяви евродепутатът от ГЕРБ-СДС Александър Йорданов, който днес бе на посещение в Бургас.

Той, заедно с представители на листата от кандидати за народни представители на коалицията от Бургаския регион, сред които Жечо Станков, Деница Николова, Андрей Рунчев и други, се срещна с бургазлии на шатрата на партията до Часовника.

На много от моите колеги в Брюксел в началото на пандемията им правеше впечатление, че България предприема много по-адекватни мерки от държави като Италия, Белгия, Великобритания и т.н. Единствено Бойко Борисов взимаше правилните решения, още когато нямаше ваксини, лекарства и маски. Тогава правителство назначи най-добрите лекари и специалисти като Венцислав Мутафчийски, Ангел Кунчев, Тодор Кантарджиев, Асен Балтов и сформира един национален щаб, който открито казваше истината на хората“ , каза Йорданов.

Евродепутатът изрази увереност, че ГЕРБ-СДС отново ще спечелят парламентарните избори, а проф. Анастас Герджиков ще бъде новият президент на България. Той бе категоричен, че изборите се печелят от успешните партии, а неуспешните са тези, които твърдят, че искат промяна, а не могат да победят на вота.

В България се налага тезата, че загубилите изборите трябва да се съберат и след това с някаква далавера да се обединят срещу победилите. Това е все едно в един футболен шампионат да има един победител, а след това изгубилите да се съберат, да го махнат и всички да застанат на първо място. Това е мошенически подход, който е антиевропейски и е една от причините за политическата криза. Предишните два парламента бяха циркове, в които имаше основно клоуни“ , продължи той.

Йорданов отправи и много критики към действията на президента Румен Радев и служебното правителство. Според него, за да има промяна в България, тя трябва да започне от президентството и избора на нов държавен глава.

Нов президент на България ще значи, че наистина има промяна. Това ще го разберат в Брюксел, Вашингтон и Москва. Новият президент ще се казва проф. Анастас Герджиков. Това ще е за добро. Той е професионалист в сферата си и като характер е умерен, спокоен и разумен човек, който може да подаде ръка, а не да размахва юмрук. Бабаитлъкът в българската политика, на който стана символ Румен Радев, трябва постепенно да изчезне“ , каза още евродепутатът.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви