Десетки бургазлии посрещнаха днес световните шампиони ансамбъл „Фортисимо“ и тяхната диригентка Милена Добрева, които взеха най-големите отличия в две категории на Световните хорови игри в Белгия.

Лично кметът Димитър Николов ги поздрави за големия успех пред сградата на община Бургас.

От името на бургазлии искам да изкажа своето възхищение към вас. Сърцето ми се изпълни с радост и гордост. Вдигнахте самочувствието на бургазлии с една степен. Нашият град ражда изключителни таланти. Вече по света знаят, че хоровото изкуства в Бургас е на световно ниво. Деца, вие сте страхотни, а Милена е една вълшебница“ , каза кметът Николов.

Припомняме, че на днешното извънредно заседание на Общински съвет – Бургас стана ясно, че “Фортисимо” ще получат и парична премия за големия си успех.

Невероятно сме щастливи, защото се оказа, че това е прецедент. Отидохме с малката кошница, благодарение на общината, които ни подкрепиха стабилно. Взехме два златни медала и имахме най-високите резултати в целия конкурс. Станахме шампиони и в двете категории, в които се явихме. Българският химн звуча два пъти за наше огромно щастие“ , каза Милена Добрева, диригент на Вокален ансамбъл „Фортисимо“.

 

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви