Незабавно да бъде върната мярката „Ковид 1000“, защото медицинските екипи са на ръба на изтощението, а от месеци не получават адекватно заплащане за труда си. Това обяви д-р Борис Ангелов, който оглавява Първо детско отделение в УМБАЛ-Бургас.

Известният педиатър е част от листата на ГЕРБ-СДС за парламентарните избори.

„Няма да ме видите на предизборни събития и срещи. Всички работещи доктори нямаме време за агитация. Във всяко отделение медиците имат контакт с Ковид болни. Работи се почти без почивка. Медицинските екипи на всички нива са изтощени и обезверени. Не е ясно още колко могат да издържат на натоварването”, казва д-р Ангелов.

Докторът обяснява че благодарение на добрата местна организация в Бургас линейките не обикалят всички болници с часове.

„Това е добре за пациентите, но колегите ми са под огромен натиск. Странните форми на допълнително заплащане са минимални и обидни. В болниците все още има персонал заради лоялността на колегите. Не може държавата тотално да абдикира от подкрепа към хората, които се борят денонощно с ужасната болест. Да не говорим колко колеги платиха с живота и здравето си“, категоричен е д-р Ангелов.

Механизмът с мярката „Ковид 1000“ също е символичен, но далеч по-справедлив от настоящата ситуация. Криза не се управлява по този начин“, завършва педиатърът.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви