Натискът към болниците в Бургаско продължава, въпреки че от вчера леглата в региона са увеличени на 400. Близо 90% от капацитета на лечебните заведения са запълнени. В малките болници в Карнобат и Айтос от близо седмица свободни места няма.

И по време на тази ковид вълна Онкологичната болница в Бургас се включва в борбата с вируса.

Управителят на лечебното заведение проф. Христо Бозов съобщи в „Денят започва“, че към момента от 37 легла, разкрити от началото на четвъртата вълна на 16 август, от вчера са разкрити и 4 реанимационни легла. Общо леглата са 41.

90% от пациентите са неваксинирани, посочи той. В момента трима от пациентите са ваксинирани. Той каза, че в момента в болницата има достатъчно персонал за сметка на лекарите специализанти, които са поели основната тежест.

Трудно се набират медицински сестри и санитари. Медиците са уморени. Натискът върху тях е изключително тежък.

Д-р Дарин Осман сподели след нощното си дежурство, че то е било тежко. Тя призна, че има пациенти в много тежко състояние и че за неваксинираните пациенти болестта протича по-тежко.

По думите ѝ мотивация за лекарите е фактът, че болните са нечии роднини и хуманността ги кара да дават всичко от себе си и да се грижат за тях.

БНТ

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви