НЛО над Чернобил

Аварията в украинската АЕЦ можела да прерасне в световна катастрофа. В решителния момент се намесил извънземен разум, твърдят руски медии. НЛО е спасил Европа от унищожение по време на атомната авария в Чернобил.

Въпреки че трагедията през 1986 г. отне живота на много души, последствията са могли да бъдат далеч по-катастрофални, твърдят руските медии. Около 180 тона обогатен уран са се намирали в засегнатия 4-ти реактор, но за щастие те не са експлодирали. В противен случай половината от Стария континент щеше да бъде изтрита от лицето на света.

За няколко от свидетелите на катастрофата няма съмнение, че този късмет се дължи единствено на намесата на НЛО.

След аварията в 1.23 ч през нощта на 26 април 1986 г. десетки служители в атомната електроцентрала са наблюдавали необичайно явление. Около три часа след бедствието екип от ядрени специалисти са видели в небето над 4-ти реактор топка от огнена светлина с цвят на мед. Според свидетелите диаметърът й бил от 6 до 8 метра. Тя висяла във въздуха на около 300 метра от горящия реактор.

През октомври 1991 г. репортерът на вестник „Чернобилско ехо“ Владимир Нарван фотографира машинното отделение на електроцентралата. „Снимах покрива, включително и част от дупката в него, останала след аварията“, разказва той. „Спомням си всичко много добре и съм сигурен, че тогава не видях НЛО. Когато проявих филма обаче, ясно се различаваше някакъв обект, който висеше над дупката в тавана.“

фолозите твърдят, че активността на НЛО в района на Чернобил, която е била регистрирана по време и след катастрофата, всъщност започнала доста преди трагичното събитие. Ето какво разказва В. Кратохвил: „Около месец преди чернобилската експлозия разговарях с един от диспечерите на летището в Харков. Той ми каза, че според пилотските доклади напоследък силно зачестили случаите на срещи с НЛО в района на чернобилската електроцентрала. Тогава не обърнах особено внимание на тази информация и само я записах в папките си. След експлозията разрових записките си и когато открих тези сведения, известно време само ги зяпах удивен.“

След това е установено, че катастрофата в Чернобил е причинена от пренагрята пара. Предизвикана е експлозия, но тя е термална, а не атомна. Машинното отделение на електроцентралата е обзето от пламъци, които пожарникарите успяват да потушат няколко часа по-късно. Все пак тонове радиоактивни продукти са изхвърлени в атмосферата. И въпреки че много се е изписало за катастрофата от 1986 г. насам, а виновниците за нея са установени, все още няма официално становище защо чернобилският обогатен уран в края на краищата не е експлодирал.

Преди появата на необичайните светлини специалистите измерили нивото на радиация.

Апаратите показвали 3000 милирентгена за час.

Малко след появата на НЛО-то свидетелите виждат два яркочервени лъча да излизат от основното тяло и да се насочват към реактора. Всичко трае около 3 минути, след това лъчите рязко изчезват и топката светлина бавно отлита в североизточна посока към Беларус. Тогава специалистите отново поглеждат към апаратите си и откриват, че радиацията рязко е спаднала – 800 милирентгена за час.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви