Концерт
За деня на Народните будители

Солистите на Държавна опера –  Бургас ще изпълнят вокални произведения от български композитори на вокалния концерт, посветен на Деня на българските будители – 1-ви ноемери.

Концертът ще бъде от 19 часа в залата на Бургаската опера.

Именно поради тематичната свързаност с идеята, солистите на Държавна опера  –  Бургас са подбрали песни, композирани на  основата на българската народна музика.

В концерта в понеделник /1-ви ноември/ бургаската публика ще чуе: Людмила Михайлова – сопран, която ще изпълни „Луковитски моми“ от Добри Христов, „Кериното лобе“ и „Любов“ от Парашкев Хаджиев, Мария Цветкова-Маджарова  – сопран, в изпълнение на „Нани ми нани“ Дамянчо“ от Любомир Пипков и „Девойче“  от  Добри Христов

„Месечинко льо, грейливка“ от Димитър Петков, „Една роза“  от Парашкев Хаджиев и „Ке те молам…“ от Димитър Петков ще бъдат  представени от сопраното Нона Кръстникова. 

Мецосопраното Йоана Кадийска ще изпълни „Вечерен час“, „Очакване“  и „Не трябва да мисля за тебе“ от Георги Златев Черкин. 

„Гроздано, моме“ от Парашкев Хаджиев  и „Вино пия“ от Добри Христов  ще изпее тенорът Яни Николов.

„Дафино вино“ и „Минчо на Минка намигна“ от Панчо Владигеров ще бъдат изпълнени от Бранимир Недков  –  баритон.

„Песен на Белчо“ от мюзикъла „Четиримата близнаци“ от Георги Костов ще представи баритонът Йордан Христозов. 

Концертът ще завърши с „Хайдушка песен“ от Добри Христов, в изпълнение на Диман Панчев – бас. 

Корепетитор на солистите ще бъде Мира Искърова, която акомпанира в редица камерни проекти на Бургаската опера.

За празничния Ден на народните будители, в трудни времена на предизвикателство и изпитание за всички ни, Държавна опера – Бургас Ви кани да се докоснете до несравнимата зареждащата красота на българските музикални мотиви, ритмика и оригиналност, пресъздадени чрез гласовете и артистичността на солистите на Държавна опера –  Бургас!

Билети за вокалния концерт, посветен на Деня на народните будители, могат да бъдат закупени на касата на Операта, каса „Часовника“ /пред хотел „България“/, в мрежите на Grabo и Eventim, както и в препратките към събитията в програмата: https://operabourgas.com/bg/programme в официалния сайт на Държавна опера – Бургас.

Важно!

Според изискванията на ЗАПОВЕД РД-01-856/ 19.10.2021 г. на Министерството на здравеопазването на Р България, концертът ще се състои при посочените в Заповедта условия.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви