Катастрофа
Катастрофа автобус

Три жени, пътували в автобус, който катастрофира на АМ Тракия на 12 октомври, се оплакали в полицията в Камено, че са получили наранявания, но две седмици след инцидента.

На 25 октомври две жени от Бургас, на 23 и 48 години, подали сигнал, че са пострадали в катастрофата. Едната получила хематом на десния крак, а другата – комоцио.

На следващия ден е получено второ съобщение от 35 годишна жена от с. Дебелт за това, че е пострадала в същата катастрофа, като получила болка и отток в областта на дясната предмишница.

Ден и половина след инцидента е получен първия сигнал от пътничка, която се оплакала, че е пострадала.

Възможно е останалите три да са се съветвали с адвокат и да поискат обезщетение от шофьора, причинил катастрофата, тъй като пробата му за наркотици беше положителна.

Инцидентът с пътнически автобус е станал късно вечерта на 12.10 на автомагистралата в посока към Бургас. Той се е движил по маршрут София-Бургас.

В прав пътен участък с мокра пътна настилка и намалена видимост, самостоятелно попада в крайпътната канавка пътнически автобус, собственост на „Юнион Ивкони“. Той е бил управляван от 55-годишен мъж от Видин.

В автобуса са се превозвали 20 пътници, като сред тях след катастрофата не е посочено, че има пострадали. Водачът е тестван за алкохол, като резултатът е отрицателен.

Пробата за наркотици обаче била положителна за амфетамин. Взета е кръвна проба за химичен анализ. Той отрича да е взимал наркотици, според него – причина за катастрофата е проливният дъжд и лошата видимост.

„След Сливен започна силна буря. На 30 км преди Бургас автобусът се клатеше много. Успях да намаля скоростта, но имаше и локва, която ме изхвърли от платното. Шофирах с около 45-50 км в час. Никога не съм употребявал наркотици. Смятам, че положителната проба може да е от лекарствата за кръвно, които приемам”, разказва шофьорът на автобуса.

Работата по случаят продължава от РУ Камено.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви