Протест
Затвориха улици

Около 300 души от ресторантьорския и хотелиерския бизнес се събраха на протест днес в Бургас срещу въвеждането на зелени сертификати. Протестът се провежда в различни градове в цялата страна. Той не е политически и се организира от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията.

Протестиращите се събраха пред РЗИ Бургас, минаха покрай Билкова аптека и през целия булевард „Христот Ботев“ до областна управа. Те настояваха да се признават тестовете за антитела и да им се даде възможност да работят.

Протест

Издигнаха плакати с надписи „бизнесът отвръща на удара“, „Ако не вземете адекватни мерки, скоро ще умираме не от ковид, а от глад“, „Искаме равноправие в труда“.

Според организаторите след въвеждането на задължителен зелен сертификат, удостоверяващ, че сте ваксиниран, за да влезете в заведение, посещенията в ресторантите са намалели с 80%. Бизнесът иска икономически мерки за подкрепа на засегнатите бизнеси и запазване работата на служителите.

Протест

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви