Утрото в сряда ще е хладно, с минимални температури от 0 до 7 градуса, а по морето – до 11. Сутринта по морето ще има ниска облачност, на запад облачността ще бъде разкъсана, а в централните райони ще бъде слънчево.

По-късно от запад на изток ще премине облачна вълна. Над Източна България облаците ще се уплътняват и през нощта, срещу четвъртък ще прегърмява.

Ще духа слаб вятър от северозапад със скорост до 20 км/ч. Вълнението по северното крайбрежие ще бъде слабо, а по южното – умерено. Максималните температури за деня ще са от 10 до 16 градуса, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Разкъсана облачност в сутрешните часове до облачно време в следобедните часове ще е обстановката над планините. Вятърът по високите части, над 2200 м височина, ще бъде умерен от югозапад със скорост до 30 км/ч. Максимални температури на 2500 м височина – около 2 градуса, а на 1500 м височина – до 10.

В четвъртък облачността ще бъде значителна със слаби валежи в източните райони. В петък и събота ще се радваме на слънчеви моменти, а по морето отново ще се заоблачи.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви