С блестящата историческа драма „Изгубени илюзии“, филм на режисьора Ксавие Джаноли, вдъхновен от епическия цикъл „Човешка комедия“ на великия френски писател Оноре дьо Балзак ще бъде открито седмото издание на „Синелибри 2021“ Бургас на 22 октомври.

Бургаската публика ще има уникалния шанс да гледа на едни от най-бляскавите литературни адаптации, създадени през последните две години от 22  до 31 октомври в клуб “Модерен театър“.

Прожекцията на филма „Изгубени илюзии“ е от 19.00 часа.

Адаптация по романа „Изгубени илюзии“, част от епическия цикъл „Човешка комедия“ на френския писател Оноре дьо Балзак, разкриващ облика на френското общество от Великата френска революция до края на Юлската монархия.

„Изгубени илюзии“ е отражение на трагичната епоха след разгрома на Наполеон. Това е времето, когато възходящата буржоазия постепенно налага своята все още млада пошлост и когато старата родова аристокрация, вече подстригана от ножицата на гилотината, се опитва да прелее нова кръв в старческата си немощ.

Заглавието на цикъла „Човешка комедия“ е препратка към „Божествена комедия“ на Данте.

Филмът е с номинация за 2021г. за „Златен лъв“ за най-добър филм от кинофестивала във Венеция.

В историческата драма участват Сесил дьо Франс, Ксавие Долан, Жерар Депардийо, Венсан Лакост, Бенжамен Воасан, Андре Маркон, Жана Балибар и др.

Заради сложната пандемична обстановка и тази година фестивалът ще се проведе в два формата – на живо и онлайн. Паралелното дигитално издание гарантира възможност максимално широк кръг от зрители, включително от рисковите групи, да се насладят на великолепни литературни адаптации, дело на забележителни кинотворци.

Двайсет и един филма от програмата на фестивала ще са налични на платформата http://neterra.tv/plus до 31 октомври, в т.ч. „В страната на последните неща“ на реж. Алехандро Чомски по роман на Пол Остър, психологическия трилър „Привидности“ на реж. Марк Фитуси, спиращата дъха история „Уроци по персийски“ на реж. Вадим Перелман, „Всичко мина добре“ на Франсоа Озон, шведската драма „Ледник“ и много други.

Събитието във фейсбук:http://https://www.facebook.com/events/286667383284074

Билети за кино в клуб„Модерен театър“ – на касата на Билетен център „Часовника“ на ул. „Александровска“ от 10.00 -18.00 ч. (без събота и неделя).

За информация – тел. 0894898098. Цена: 9 лв. / 7 лв. (намаление за учащи, пенсионери)

„Синелибри 2021“ Бургас се реализира с подкрепата на Община Бургас.

Официален уебсайт: http://www.cinelibri.com

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви