„Нефтохимик“ стартира с успех в първенството по волейбол при мъжете Супер Волей. Бургазлии, водени от Николай Желязков, надиграха „Левски“ с 3:2 (22:25, 25:20, 25:19,  20:25, 15:10) в мач от първи кръг на шампионата.

„Има повече за какво да бъда доволен, от това да бъда недоволен в този мач. Нефтохимик в двубоя. Нефтохимик е отбор, който е създаден преди месец, а Левски играе така вече трета година.

Естествено имаме още какво да работим. В определени моменти Юлиус Фиркал игра добре, Мирослав Градинаров също. Подобрихме блокадата спрямо изминалия мач за Суперкупата. Не съм доволен от началния удар, имаме огромни резерви там. Трябва да бъдем по-агресивни на този елемент.

За малкото време, за което сме заедно, сме доста добре в защита и на подсигуряване. Но смятам, че процеса на работа ще ставаме все по-добри. С нов разпределител сме, в нова конфигурация и нормални нещата за момента“, каза Николай Желязков.

В срещата не игра Николай Никилов, който получи травма минути преди старта на Суперкупата на България срещу „Хебър“. За MVP на мача бе избран Мирослав Градинаров.

На 29 октомври е дербито „Нефтохимик“ – „Дея Спорт“. Двубоят е от 17:00 ч.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви