Дейвид Бекъм ще бъде представен като лицето на Мондиал 2022 през следващата седмица, твърдят единодушно английските и американските медии.

Британската икона на футбола и модата, който е съсобственик на клуба в Мейджър лигата „Интернационале” (Маями), е приел предложението на шейховете от Катар. То не е еднократно и не се отнася само за Световното първенство догодина.

Офертата е за 10-годишен контракт. Според него Бекъм става глобален посланик на катарския спорт, на футбола в страната и на бранда Мондиал 2022. Сумата, която английската легенда ще получи, е 277 милиона долара – по 27.7 на година.

В Щатите пишат, че това е най-големият договор за такъв тип услуга, който някога е подписван в спорта.

На практика от Бекъм не се иска кой знае какво. Но огромната му популярност е виждана като идеална ракета-носител на все по-агресивната експанзия на Катар в спорта из Европа и Америка.

В Англия има и недоволство, идващо от историята на Катар с нарушаване на човешки права. Както и заради скандалите с ужасните условия за работа на стотиците хиляди чужденци. Те са наети по строежите на иначе ултрамодерните стадиони, на които ще се играят мачовете от Мондиала.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви