Влизаме! Нашето място е в парламента! Очакваме по-добър резултат и повече депутати. Имаме такова самочувствие, защото бяхме единствените в предходните Народни събрания, които вървяха стъпка по стъпка към нещата, за които говорим още от площадите. Бяхме малка, но яростна парламентарна група. Този път ще бъдем по-големи, но също толкова яростни. Резултатите ги постигаме ние, а не големите формации.

Това заяви Николай Хаджигенов, бивш депутат и кандидат за нов мандат от „Изправи се! Ние идваме!“, по време на посещението си днес в Бургас. Пред шатрата на коалицията на ул. „Богориди“ той се срещна и разговаря с много наши съграждани. Адвокатът бе придружен от Живко Табаков, водач на листата на ИБГНИ в града ни, както и голяма част от кандидатите за депутати на формацията.

Специално от Бургас очаквам много високи изборни резултати, защото на хората тук им е писнало от герберския гнет и искат да го отхвърлят. Очаквам бургазлии да гласуват за нас, за да премахнем този тумор ГЕРБ, който души града“ , каза той.

Според него тези избори не са по-различни от предните такива, с изключение на това, че има нова политическа формация.

Всичко е същото, включително и липсата на политическо поумняване, което е необходимо за съставянето на правителство. Скептичен съм към образуването на такова. Виждате как БСП и новите политически формации поставят такива условия, които са неизпълними. Разбирам, че още сме в кампания, а в нея другите партии изговарят различни глупости, които са насочени към собствения им електорат. После обаче тези глупости са пречка за сформирането на правителство. Точно сега трябва да се обединим всички срещу корупцията, срещу ГЕРБ, срещу ДПС, срещу статуквото“ , посочи той.

Хаджигенов сподели, че шансове за съставяне на кабинет е имало и преди, но политическите формации се фокусирали върху собствения си политически егоизъм и нямало как да се сформира такъв.

Разбирам, че собствените им избиратели са много важни, но останалите хора какво ги правим? Ние се опитваме да работим за всички. Когато партиите приемат, че трябва да обръщат внимание на всички граждани, тогава ще имаме трайно правителство и работещ парламент“ , каза той.

Острието на „Изправи се! Ние идваме!“ продължи с това, че съдебната промяна в страната е възможна.

Макар и с дребни стъпки, предходното Народно събрание с временната комисия проведе независимо разследване, събра доказателства, излъчи препоръки към контролните органи. Реформа трябва да има в правосъдието, не само в съда. Това включва МВР, прокуратурата и разследващите органи. Продължаваме от там, където стигнахме – законопроект за НСО, законопроект за закриване на специализираните съдилища, законопроект за промяна на НПК. Всички тези неща, до които не успяхме да стигнем, ще продължим да ги прокарваме. Това е един пъзел, който ще редим парченце по парченце“ , коментира Хаджигенов.

Водачът на бургаската листа на ИБГНИ Живко Табаков призна, че не само бургазлии, а всички хора в страната са се уморили от избори. Той изрази и радостта си, че Николай Хаджигенов днес е в града ни, защото нееднократно наши съграждани са искали среща с него.

Табаков сподели, че основните проблеми на хората в момента са зеления сертификат и високата цена на електроенергията.

Той бе категоричен, че това ще са и първите неща, за които трябва да помислят в следващия парламент, включително и за увеличаването на доходите в страната. Бизнесът също имал нужда от по-добри условия за развитие.

Бургас е един от градовете с активен летен сезон и голямата част от икономика ни е насочена в тази посока. Аз и колегите ми, не само на национално, но и на местно ниво, се борим за всяка инициатива, която да подобри живота на хората. Сред листата ни има много нови лица, като г-н Стефан Кенов, който е добре познат като добър юрист и човек, който във времето е направил немалко за районите на Карнобат и Сунгурларе. Сред нас има хора, които са специалисти във всяка една област“ , завърши Табаков.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви