Трие атажа
В програмата на Синелибри

Комедията със солен привкус на италианския режисьор Нани Морети е включена в програмата на „Синелибри 2021“ в Бургас. Филмът по романа на Ешкол Нево ще бъде представен в събота, от 17.00 часа, в клуб „Модерен театър“. Главните роли са поверени на Рикардо Скамарчо, Маргерита Буй, Алба Рорвахер, Нани Морети, Стефано Дионизи, Адриано Джанини и др.

Филмът показва поредица от събития, които ще променят коренно живота на обитателите на една жилищна кооперация в Рим, разкривайки техните трудности да бъдат родители, братя и сестри или съседи в свят, в който съвместното съществуване се управлява от страх и негодувание.

Поне така изглежда. Докато мъжете робуват на вироглавия си нрав, жените, всяка по свой начин, се опитват да съединят фрагментираните парченца живот, да реанимират любовта и усещането за близост. Зрителят става свидетел как социалните и политическите недъзи се разиграват в психиката на персонажите, но тъкмо техните несъвършени реакции и спорни възгледи ги правят по-убедителни и автентични.

Филмът е номиниран за „Златна палма“ от филмовия фестивал в Кан тази година.

Заради сложната пандемична обстановка и тази година фестивалът ще се проведе в два формата – на живо и онлайн. Паралелното дигитално издание гарантира възможност максимално широк кръг от зрители, включително от рисковите групи, да се насладят на великолепни литературни адаптации, дело на забележителни кинотворци.

Двайсет и един филма от програмата на фестивала ще са налични на платформатаhttp:// http://neterra.tv/plus до 31 октомври, в т.ч. „В страната на последните неща“ на реж. Алехандро Чомски по роман на Пол Остър, психологическия трилър „Привидности“ на реж. Марк Фитуси, спиращата дъха история „Уроци по персийски“ на реж. Вадим Перелман, „Всичко мина добре“ на Франсоа Озон, шведската драма „Ледник“ и много други.

Събитието във фейсбук:http://www.facebook.com/events/286667383284074

Билети за кино в клуб„Модерен театър“ – на касата на Билетен център „Часовника“ на ул. „Александровска“ от 10.00 -18.00 ч. (без събота и неделя).

За информация – тел. 0894898098. Цена: 9 лв. / 7 лв. (намаление за учащи, пенсионери)

„Синелибри 2021“ Бургас се реализира с подкрепата на Община Бургас.

Официален уебсайт:http://http://www.cinelibri.com

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви