Следващ кабинет без БСП не може да има. В това е категоричен водачът на бургаската листа с кандидат-депутати на социалистите Петър Кънев. Той участва в официалното откриване на предизборната шатра на БСП край Часовника.

До него бяха застанали и останалите представители на листата, която е значително обновена

„Разчитаме на мъдрите решения на нашето ръководство, което да проведе разговори за съставяне на ново правителство. Имаме интересна и обновена листа. Имаме и много срещи с избиратели и това, което виждам е, че хората са вече много уморени от политическата блъсканица. Питат ме: „Кога ще има правителство?“, „Кога ще има работеща държавна администрация?“. Мога само да обещая, че БСП е действително партия, която може да взима мъдри решения“ , каза Кънев.

Той изрази увереност, че изборните резултати на БСП ще бъдат по-добри от предните избори. Според него положително отражение и стимул на избирателите ще бъде това, че изборите са 2 в 1.

„Новите политически субекти са нещо нормално тази година. Нямаме опасения, че това ще отнеме от нашите гласове. Големият отлив ще бъде от „Има такъв народ“, които се провалиха тотално в предишните два парламента. Да си първа политическа сила и да не успееш да направиш правителство, когато всичко очакват това от теб, ми се струва напълно нелогично“ , каза още водачът на листата.

Станимир Баев, който е втори листата, сподели, че дни наред е в постоянни срещи с избиратели. Те споделяли предимно битовите и житейски си тревоги, както и притеснението си от политическата и здравна кризи.

„Социалното неравенство става все по-ясно изразено в страната. БСП ще приложим спешни мерки, с които да се помогне на хората. При всички положения ще се борим да сформираме коалиционно правителство, което да стъпи върху общи позиции“ , поясни той.

Четвъртият в листата Йордан Петков определи ситуацията в страната като „тежка и несигурна“. От БСП предлагали разумни решения за управление на кризите.

Имам сериозен опит на местно ниво, в Созопол, където преборихме корупцията и сега общината се развива много добре“ , посочи той.

Като представител на гражданската квота смятам да защитавам интересите на гражданите. Ще се боря за повишаването качеството на висшето образование и практическата реализация на кадрите в трудовия пазар“ , каза от своя страна петата в листата на социалистите Христина Славова, която е университетски преподавател.

Пълната листа на БСП за България за Втори МИР:

1. Петър Кънев

2. Станимир Баев

3. Тодор Байчев

4. Йордан Петков

5. Христина Славова – гражданска квота

6. Таня Иванова

7. Анелия Вичева

8. Антон Коджабашев – коалиционен партньор АБВ

9. Димитър Гочев

10.Ибрахим Мустафа

11. Николай Буковинов

12. Владимир Владимиров

13. Аспарух Иванов

14. Стоян Стоянов

15. Милена Костадинова

16. Станислав Едрев

17. Димитър Овчаров

18. Паруш Парушев

19. Павел Стоянов

20. Надя Русева

21. Марияна Автанска

22. Пенка Кидерова

23. Румен Николов – ПП „Екогласност“

24. Георги Минчев

25. Живко Бараков

26. Мария Пахова

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви