Протестът на ресторантьорите, който бе заплануван днес в Бургас, не се състоя. Причината бе, че организаторите му не са успели навреме да входират документите си в Общината за провеждането.

Най-разочаровани от това бяха представителите на антиваксърската политическа партия, която в последните дни се вихри по бургаските улици с искания РЗИ и Областна управа да кажат, че коронавирус няма, а ваксините са „супа“.

Те явно искаха да се смесят с протеста ресторантьорите, въпреки че причините за недоволството им не са еднакви. Антиваксърите промениха и заявения си час за протест, само и само да се съберат с представителите на бизнеса.

Така пред сградата на здравната инспекция се събраха около 30 души, като дори сред тях настана лек раздор, след като част от недоволните заявиха, че не искат политическа реторика.

След малко драма част от групата потегли отново към Областна управа, където бяха посрещнати от човека портиер, който все още не знае дали води, или не антиваксърското шествие в Бургас – зам.-областният управител Асен Бонджев.

След 20-минутно затваряне на ул. „Ботева“, където център на вниманието стана превъзбудена червенокоса жена, искаща да бъде снимана, недоволните отново се залутаха към РЗИ-Бургас.

1 КОМЕНТАР

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви