Тази сутрин към 4 часа граничен полицейски наряд от ГПУ-Бургас забелязал в района на село Маринка лек автомобил „Тойота“ с турска регистрация, в който се качвали петима незаконни мигранти.

При извършената проверка граничните полицаи установили, че шофьорът е турски гражданин, а мигрантите са без документи за самоличност, самоопределят се като сирийци.

По същото време друг наряд на ГПУ-Бургас задържал в района на стрелбището на с. Маринка 28-годишна софиянка, превозвала с личния си автомобил двама нелегални мигранти – по техни данни от Афганистан.

Половин час по-късно, отново в района на стрелбището, граничните полицаи са задържали и 34-годишен мъж от Кричим, криминално проявен, който превозвал трима чужденци без документи, определящи се за сирийци. По случаите са образувани досъдебни производства по описа на ГПУ- Бургас.

На 19.10.2021г. към 22 часа граничен полицейски наряд на ГПУ-Средец спрял за проверка два автомобила в района на село Дюлево.

Във фолксваген, управляван от 34-годишна жена от Гълъбово, граничните полицаи открили четирима нелегални мигранти без документи за самоличност, а във Фиат, шофиран от 63-годишен столичанин – още четирима незаконни мигранти без документи.

Чужденците заявили, че са афганистанци. Чужденците и двамата водачите са задържани, образувани са досъдебни производства по описа на ГПУ-Средец.

През изминалото денонощие граничните полицаи са предотвратили 253 опита за незаконно преминаване на държавната граница. 213 опита са предотвратени на българо-турската граница, 40 опита – на българо-гръцката граница.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви