Второ по рода си обучение по пътна безопасност, организирано от Районно управление – Несебър и Общински детски комплекс – Несебър, се проведе днес с участието на близо 150 малчугани от училище „Любен Каравелов” в крайморския град.

В превантивното занятие, ръководено от гл. инспектор Иво Терзиев – началник сектор „Охранителна полиция” към РУ – Несебър се включиха ученици от първи и втори клас, разделени в няколко групи.

Деца в полицията
Полицейската кола беше много интересна

Децата се запознаха с различните видове пътни знаци, разгледаха отблизо полицейския автомобил, като особено се впечатлиха от звуковите и светлинни сигнали, научиха за нелеката полицейска работа, която не се ограничава в стандартното работно време.

Деца в полицията
Запознаха се с пътните знаци

Служителите от Районно управление – Несебър младши инспектори Димитър Димов и Марио Маринов с помощта на директора на Общински детски комплекс Михаела Георгиева ангажираха вниманието на подрастващите с различни рискови пътни ситуации, разяснявайки в детайли възможностите за избягване на пътен инцидент и начините за ограничаване на катастрофите с участието на деца.

Учениците се снимаха за спомен, както с полицейските служители и техния автомобил, така и на паната „Искам да съм като тях!”, познати от хепънинга, посветен на професионалния празник на служителите в МВР – 5-ти юли.

Деца
Деца в полицията

За утре е предвидена втора част на обучението по пътна безопасност, в която ще се включат учениците от трети и четвърти клас от училище „Любен Каравелов” – Несебър. Целта на заниманието е развиване на защитни механизми спрямо опасностите в пътна среда, умения за безопасно поведение на пътя, дисциплинираност и максимално внимание при пресичане на пътното платно.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви