Питания относно нерегламентирано преминаване на тежкотоварни камиони през бургаския квартал Долно Езерово и относно необходимостта от ремонт на пътната мрежа в населеното място отправи към кмета на Община Бургас общинският съветник от БСП – Бургас Васил Иванов.

„От много години жителите на кв. Долно Езерово имат проблем с преминаването на тежкотоварни камиони през квартала, които рушат инфраструктурата, създават предпоставки за ПТП и нарушават спокойствието на хората“, се казва в документа.

За да се ограничи всичко това, преди години са били поставени табели, които да забраняват преминаването. За съжаление към днешна дата камиони продължават да минават през квартала и да не спазват забраната. Жителите на Долно Езерово са поставили въпроса многократно с искане да бъдат монтирани камери, но реакция от администрацията не е последвала.

Друг основен проблем в квартала е свързан с лошото състояние на пътната мрежа там. Съществуват множество неравности и дупки, а при дъжд се образуват големи локви.

На няколко пъти е имало запълване на дупки чрез разпръскване под налягане на битумна емулсия и каменна фракция, но това е решило проблема за няколко месеца и след дъждовете и експлоатацията на пътищата неравностите отново са се появили.

Преди месец част от настилката е била подложена на рехабилитация, но в лошо състояние е останала голяма част от нея, недоволстват гражданите.

Вали Иванов желае да получи отговор на въпросите: предвижда ли се монтирането на камери в квартал Долно Езерово и ако да – кога ще бъдат те инсталирани, ще продължи ли асфалтираното на дупки в квартала, ако такова е планирано, кога ще бъде изпълнено и кои улици се предвижда да бъдат ремонтирани?

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви