Коалиция ГЕРБ-СДС представи кандидатите за народни представители от II Многомандатен избирателен район (МИР) – Бургас и даде официален старт на предизборната си кампания в града ни. На стилно събитие пред сградата на новата бургаска библиотека, кандидатите за депутати се обединиха около това, че ще работят за развитието и доброто бъдеще на Бургас и региона.

На място бяха водачът на листата на ГЕРБ за Бургас Любен Дилов -син, Деница Николова, Галя Желязкова, Веселин Пренеров, както и останалата част от кандидатите за народни представители. Кметът Димитър Николов също уважи събитието.

Отново заставаме пред българските избиратели, този път с доста променен състав. Радвам се, че съм начело на едни сериозни хора, реализирали се в своите области. Предизвикателствата, които се задават пред нас изискват нов хъс, нова енергия. Пред тях трябва да се изправят не само доказали се политически бегачи, но хора с по-неочакван поглед, които да дадат един ценен опит. Суверенът каза много ясно на предните избори, че към икономическата и здравната криза, иска да прибави и политическа. Суверенът ясно каза, че никой не може да управлява сам, че трябва да седнем и да се разберем помежду си в името на всички, за да изпълним с действия думите, които са изписани на входа на Народното събрание. Голяма част от политическата класа явно не разбра какво му се вменява като задача от суверена“ , каза водачът на листата Любен Дилов-син.

Той поясни, че е щастлив, че е част екипа на ГЕРБ-Бургас, защото в него има пъстри хора, с биографии, напълно заслужили да са кандидати за народни представители.

Тази кампания ще е напълно различна от предходните. Много ми се иска да говоря за проблемите на хората в областта и как ще ги решим, но се вижда, че първо трябва да се решат националните такива“ , поясни Дилов-син.

Водачът на листата допълни, че е редно от ГЕРБ да предложат програма за управление, която да преодолее проблемите, които са в момента в държавата. Той припомни, че от ГЕРБ са се справяли с други тежки кризи – гръцката икономическа, мигрантската.

Не било и пропагандна хватка и това, че електричеството за бизнеса в продължение на 10 години било 70 лева, а сега гони 500 лева. Според Дилов-син каквито и външни фактори да има, то е нужно и умението управляващите да балансират, да създават подходяща икономиката среда, което в последните 6 месеца се изплъзвало на служебното правителство.

За пръв път парламентарните и президентските избори съвпадат. Кандидатът, който подкрепяме – проф. Герджиков, е антитеза на съществуващото политическо говорене. Той е спокоен и академичен човек, свикнал да управлява кризи с работата си в  университета. Хората са свидетели и на изказа на проф. Герджиков, както и на начина, по който се представя пред обществото. Съвсем различно от размахването на юмруци и лицеви опори“ , каза още Дилов-син.

Той припомни, че служебното правителство е направило една актуализация на бюджета, а след 10 дни поискало още една, сякаш не е било наясно, че цената на електроенергията върви стремглаво на нагоре или предупрежденията на учените, които им напомняли за тренда на разпространението на ковид.

Това бяха две лесни за прогнозиране неща, а сега стигаме до нелепицата Кирчо и Асенчо да искат нова актуализация на бюджета. Интересно от кого я искат, защото няма парламент. Местното говорене в тази компания ще отстъпи пред националното, защото първо трябва да се оправим с мръсния град София, за да стигнем до красивия град Бургас“ , заяви Любен Дилов-син.

Втората в листата Деница Николова сподели от своя страна, че е горда с присъствието си в листата на ГЕРБ-СДС, защото в нея били събрани амбициозни и подготвени хора. Тя бе категорична, че тя и колегите й заедно ще решават проблемите на Бургас.

Намираме се в една много сериозна политическа криза. Има обаче и такава на доверието. Моето лично убеждение и надежда са, че през този трети парламент ще имаме правителство. Най-после се предаде и Националния план за възстановяване и устойчивост в Европейската комисия. Този план бе готов от една година. 6 месеца чакахме той да бъде доработван, за да бъде предаден с 90% от предишната си същност. За съжаление от тук нататък обаче всичко спира, защото нямаме законодателството, което да определи как ще се изпълнява този план. Нямаме и реформа в администрацията, която да ни увери, че хората в нея са подходящи и опитни, за да реализират този план“ , поясни тя.

Според Николова очакванията били, че до края на година страната ще получи и първите средства по Националния план за възстановяване и устойчивост, но това явно нямало да се случи. Това означавало липса на мерки, липса на възможности, невъзможност да се намали цената на електроенергията. Това щяло да доведе и до забавяне на процесите за развитие.

Има пакет от оперативни програми, които са в застои. Кризата се задълбочава и трябва да я решим в следващия парламент със съставяне на правителство, максимално бързи решения за одобряване на бюджета, както и законодателни инициативи, които да допринесат за възстановяване на програмите в максимално кратки сроковете. Програмите са тези, които движат икономиката и дават тласък за развитие“ , заяви Николова.

Галя Желязкова, едно от младите, но вече утвърдили се лица на политическата сцена, сподели от своя страна, от ГЕРБ-СДС, както винаги досега, ще залагат на позитивна кампания, с която да предадат своите послания към избиратели.

Залагаме на срещи лице в лице. Вярваме, че бургазлии ще бъдат разумни, както и че са наясно за състоянието, в което се намира държавата в момента. Неспособността на партиите на протеста, на партиите, които твърдят, че са промяната, доведе страната до една много сериозна икономическа книга. Вярвам, че ще успеем да предадем посланията си на всеки един човек. Най-важното е да се създаде правителство, да започнат мерки, които да подпомогнат българските граждани. На ковид кризата също не се обръща никакво внимание от управляващите“ , каза тя.

Желязкова поясни, че от ГЕРБ отново залагат на приоритетите си, които са обявили още през март месец, защото те са най-важните за бургазлии.

„Ние мислим за Бургас. Затова сме си поставили задачи като развитие, инфраструктура и инвестиции, но това може да се случи само със стабилно правителство“ , заяви тя.

Кандидатът за депутат Веселин Пренеров каза от своя страна, че правенето на политики, особено в областта на културата, е едно от нещата, които карат българите да бъдат хора със самочувствие. Така те запазвали и своята национална идентичност, за да могат смело да гледат напред.

Надявам се тези трети избори да са ни последния политически дуел. На държавата е необходим работещ парламент и работещо правителство. Тази несигурност, този страх, който витае от няколко месеца, ни е най-малко нужен сега, когато има толкова неща, които да се вършат. Впечатлен съм от и куража на проф. Герджиков, който със своята сила може да обедини България в тази криза“ , заяви той.

Кметът на Бургас Димитър Николов сподели от своя страна, че лицата в листата на ГЕРБ-СДС са млади, успешни и позитивни.

„От тях няма да чуете негативни коментари и заяждане. Те са диалогични и партниращи се. Моята молба към бургазлии е да ги подкрепят и им дадат шанс, за да помогнат в развитието на Бургас и региона„, каза той.

1 КОМЕНТАР

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви