Успешните взаимоотношения са плод на дълга и упорита работа, която трябва да извършва всеки от участниците в тях. И съществува просто закон – всяка връзка може да се подобри във всеки един момент. Предлагаме ви 10 истини за връзките, които не бива да забравяме, ако търсим стабилни и пълноценни взаимоотношения.

В живота ни никой не идва напразно.
Всеки ден срещаме нови хора и всеки от тях идва, за да ни научи на нещо. Някои ни изпитват, други ни използват и ни учат, а трети ни показват, че щедростта е възможна и ни правят по-добри.

Във всички взаимоотношeния вие получавате онова, което давате.
Не се надявайте, че в отговор на капризи, обвинения и обиди ще получите усмивки, цветя и признания в любов. Ако търсите разбиране, постарайте се да го дадете. Всичко се връща – тази стара формула, работи през цялото време.

Не се натрапвайте в чуждия живот.
На сила хубост не става – често забравяме тази мъдрост, а не бива. Не се опитвайте да се наместите в чуждата съдба, ако не ви канят там. Ще ви потърсят, ако сте нужни, имайте търпението да изчакате.

Променяме се и това е нормално.
С времето се променят потребностите, мислите и дори убежденията на всеки един от нас. Ако някой отбележи, че вие сте се променили, не го приемайте като недостатък. Възможно е тези промени да са положителни и дори да доведат до промяна в обкръжението ви. По-добре е да се чувате по-рядко със старите ви приятели, отколкото години наред да изяснявате промените настъпили в един или друг момент. Бъдете искрени и общувайте с лъчезарни хора.

Взаимоотношения се изграждат.

Взаимоотношенията не се случват сами, те изискват активно участие на всички. Искреност, взаимост, уважение – без тези емоции, нито едни взаимоотношения не могат да просъществуват дълго.

Научете се да прощавате
Някои хора смятат, че прошката е слабост. Но фразата „Прощавам ти“, съвсем не означава „Аз съм прекалено мек човек и не мога да се сърдя дълго, така че ти продължавай да се държиш, както искаш и аз ще се преструвам, че не го забелязвам.“ Всъщност нейното значение по-скоро е „Няма да позволя на миналото да развали бъдещето ни и ти давам още един шанс.“

Споровете са загуба на време.
Колкото по-малко време хабите, за да спорите с хората, с които не се разбирате, толкова по-малко време ще ви остане за онези, които ви обичат. Дръжте се в ръце, ако спорът вече е на прага – често взаимоотношенията се рушат заради една изпусната дума. Не си позволявайте подобни слабости.

Не можете да промените другия.
Трябва да се научите да приемате другия, такъв, какъвто е. Ако това е близък вам човек и вие наистина не харесвате настъпилите промени или липсата им, бъдете искрени и му го кажете. Възможно е близкият ви човек да се замисли и да направи малки редакции в себе си.

Отсъствието на някои хора в живота ви може да се окаже полезно.
Не сте страхувайте да променяте обкръжението си. Пуснете да си вървят онези, които внасят напрежение и дискомфорт в живота ви. Колкото повече се вкопчвате в миналото си, толкова повече отлагате бъдещето.

Оценявайте хората, които са винаги наоколо.
Не забравяйте да казвате на близките ви колко са специални и скъпи. Отделяйте им време и внимание и се грижете за тях. Възможно е един ден взаимоотношенията ви да приключат, но до тогава, накарайте приятелите ви да се чувстват важни за вас.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви