Старши треньорът на „Черноморец“ Васил Евтимов беше изключително доволен от убедителната игра на своите момчета при победата над „Шумен“ със 114:63 в мач от втори кръг на НБЛ.

„Много съм доволен от отбора. Исках в този мач момчетата да се забавляват, защото в последните десет дена, след мачовете в Ботевград, нямаха настроение. По време на тренировките момчетата малко не бяха в час, дори преди мача с Пловдив не можахме да тренираме.

Затова тази седмица се концентрирахме върху това – наистина да ни е забавно. Защото баскетболът наистина е забавна игра и искам всички да изпитат удоволствие“.

Предстоящото гостуване на „Левски“ Евтимов определи като тежко:

„От първата до последната минута играхме здраво, концентрирано, на макс, за мен това беше най-важното. Следващата седмица ни предстои много тежък двубой с Левски София. Затова предупредих моите момчета, че искам да се подготвят за този мач, и днес да играят в защита, така както ще играят срещу Левски.

Всички ще бъдат готови за гостуването в София. Георги Боянов днес можеше да играе, но предпочетох да го запазя, защото е само на една тренировка и не искам да рискувам. От понеделник ще започне пълноценна тренировка с отбора. Джамел Харис също искам да влезе във форма. За отбора и за него предстои много важна седмица, защото за мача ще искам да ни помогне за 12-15 минути в игра“.

Игралият за националните отбори на България и Франция бивш състезател сподели, че най-важната цел на всеки треньор е да изкара максимума от своите състезатели.

„След два месеца работа с тях почти знам кой какво може, знам в кой момент кой какъв кош може да вкара и това е много важно. В началото на сезона сме, много работа ни предстои. Ще имаме по-тежки мачове срещу сериозни съперници, трябва да градим и всеки мач искам да стават по-добри и по-добри. И тази година искам да покажем по-различно лице през целия мач. Миналата година нямахме пейка, тази година имаме деветима играчи, които могат да играят по всяко време на мача“.

Относно липсата на публика в залите, Васил Евтимов разкри, че като треньор все още не познава чувството да усети подкрепата на феновете.

„Не знам какво е да играем пред публика, защото втори сезон съм старши треньор на Черноморец – не нам какво е чувството. Искам да го усетя от другата страна на игрището. Надявам се след две седмици поне 30% публика да бъде допусната и феновете да се завърнат в залата.

Отбелязалият 21 точки в мача Кортни Белджър също с нетърпение очаква публиката.

„Мачът беше страхотен. И в четирите части играхме еднакво добре. Придържахме се към принципите и стила ни на игра и нямаше нито един момент, в който да се отпуснем. Изпълнихме всички изисквания.

В последните 10-20 дена се опитваме да бъдем в добър ритъм и мисля че днес, в този мач, намерихме този ритъм и всичко, което правим е за в бъдеще – да надграждаме.

Бих искал да има публика. Все пак съм за първа година тук, искам да видя феновете. Единственото положително в момента е, че ни позволяват да играем. Надявам се да продължаваме и да не ни спират“.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви