За пореден път тази година се изправяме пред нашите избиратели. Със сигурност сме много по-уверени, а екипът ни има много по-голям опит. Това се дължи на свършеното от нас в залата на Народното събрание. Това заяви водачът на листата на „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Живко Табаков по време на откриването на предизборната кампания на коалицията в Бургас.

Той, заедно с председателят на „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Мая Манолова, както и голяма част от кандидатите за депутати, представиха част от предизборната си платформа за вота на 14 ноември.

Потенциалът на нашата листа е още по-разгърнат, защото имаме силни кадри от Сунгурларе, Руен и Карнобат. Уверен съм и защото в парламента успяхме да направим важни крачки за нашия регион, като да създадем подкомисия по туризма, както и да поведем борбата за повишаване на средствата за целия туристически бранш. В листата ни имаше разместване, като дори хората, които не успяха да попаднат в нея, продължават да са част от нашия екип“ , каза още Табаков.

Председателят на „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Мая Манолова бе категорична, че амбицията на коалицията в Бургас е да направи два пъти по-висок резултат, отколкото на предните избори.

В следващото Народно събрание ще има мнозинство на промяната, в което „Изправи се БГ! Ние идваме!“ ще бъде важна част – незаобиколим фактор. Всички сме свидетели на това, че статуквото се готви за реванш, затова е необходима парламентарна група като нашата, която да има кураж, смелост и опит, за да се справи с реставрацията на стария режим. Наивници бяхме, че Борисов ще си тръгне толкова бързо, както и че олигархията ще си отиде с него“ , посочи тя.

Манолова поясни, че „Изправи се БГ! Ние идваме!“ ще сключат предизборно споразумение за общо мнозинство с „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“. Българските граждани трябвало да са спокойни, че този път ще има правителство, в което представителите на промяната ще имат мнозинство.

Готови сме с нашата част от управленската програма. Тя е насочена в социалния сектор, защото сме коалицията с най-висока социална чувствителност. Сега сме в ситуация на безпрецедентна енергийна криза, на социален срив, на икономическа нестабилност, на фалити на фирми, на летяща нагоре инфлация. В нашите мерки имаме ангажимент държавата на 100% да подпомогне битовите сметки на българските граждани“ , каза още тя.

Икономистът Юлияна Мръчкова, която е втора в листата на „Изправи се БГ! Ние идваме!“, сподели от своя страна, че за нея е чест да участва в този екип, защото е съставен от много експерти.

Заедно ще се борим за по-доброто бъдеще на България. Имаме 31 антикризисни мерки, които са насочени към хората с най-голяма нужда. Призовавам хората да ни подкрепят, защото ще бъдем ключов фактор в бъдещото правителство“ , заяви тя.

Кандидатът за депутат от коалицията Николай Стоилов призова на изборите хората да гласуват масово, защото така по-голяма част от тях ще бъдат парламентарно представени. Той също така и предупреди симпатизантите на „Изправи се БГ! Ние идваме!“ да не се подвеждат по социологическите изследвания.

„Ако има хора, които се колебаят как да гласуват или не знаят за кого, да направят просто една справка кой какви законопроекти е входирал в Народното събрание. Там ще види, че най-важните такива са от нашата група“ , каза Драгомир Ошавков, който заема почетното последно място в листата на коалицията за Бургас.

„Изправи се БГ! Ние идваме!“ обявиха и пълната си подкрепа за Румен Радев и Илияна Йотова за президентските избори.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви