Наскоро модната къща Balmain показа колекцията си за пролет/лято 2022, като в същото време отбеляза и 10 години откакто Оливие Рустинг е начело на креативния отдел.

Именно заради тези два важни повода дефилето трябваше да бъде специално и да включва само отбрани модели. На подиума се качиха няколко дами от различни поколения, които показаха, че за красотата, стила и елегантността няма срок на годност.

Всъщност в сряда буйният дизайнер Оливие направи нещо много повече от шоу. Той организира истински модно-музикален фестивал в продължение на два дни, пълен с щандове за стоки, храна, шампанско и представления. Всичко обаче започна със специални поздравления към Рустинг от едни от най-големите му звездни почитатели.

Емоционално послание от Бионсе откри вечерното шоу, отдавайки почит на 36-годишния френски дизайнер, който, според нея, се стреми да постави разнообразието и равенството в центъра на модата.

„Ти донесе нов начин на мислене, за да убедиш модата най-накрая да започне да отразява истинската красота, красотата, която ти и екипът ти виждате ежедневно по разнообразните булеварди и авенюта на любимия ти Париж“, каза изпълнителката. Тя допълни, че в продължение на 10 години Оливие е бил твърдо решен да държи вратата на бизнеса широко отворена за всеки, който е достатъчно талантлив да влезе през нея.

След обръщението на Бионсе последва и истинско празненство за публиката. На подиума се качиха 39-годишната Наталия Водянова, 46-годишната Мила Йовович, 51-годишната Наоми Кембъл, 53-годишната Карла Бруни и много други.

Кембъл се появи с кафява плетена рокля до земята и боти на ток. Съпругата на Никола Саркози реши да бъде малко по-провокативна и облече къса рокля с камъни и висока яка, комбинирана с бежови боти на ток.

Присъствието на Наоми и Карла предизвика дебат в социалните мрежи. Според някои потребители, дамите не е трябвало да участват в дефилето, защото вече са твърде стари за модната индустрия. “Наоми изглежда ужасно“, „Карла има нужда от нов пластичен хирург“, „Тези старици нямат място на подиума“, са само част от критиките.

От другата страна обаче застанаха хора, които бяха впечатлени от фигурата на дамите и ги поздравиха за смелостта им да участват в дефилето. „Карла изглежда чудесно. Не мога да кажа, че е над 50“, „Можете ли да повярвате, че Наоми е майка? Ето така трябва да изглежда една добре поддържана жена“, казват защитниците на Кембъл и Бруни.

tialoto.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви