Фолк певицата Луна би дала по-обективни отговори от професор Анастас Герджиков на въпросите, зададени му от Миролюба Бенатова. Това коментира лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов в профила си във Фейсбук, след като кандидатът за президент, подкрепен от ГЕРБ, гостува снощи в авторското предаване на журналистката – „Въпросите“ по ТВ1.

Според Трифонов, водещата е задала всички важни въпроси, които трябва да се зададат на кандидата на ГЕРБ за президент и дори му е показала пред очите единствените възможни отговори.

„Миролюба попита професора за полицейското насилие над протестиращите и за неговото отношение към протестите от миналата година. Преди това тя му пусна видео с насилието над журналиста Димитър Кенаров и с разказа на бития студент Евгени Марчев. Миролюба го попита и за кюлчетата и пачките в чекмеждето от спалнята на Бойко Борисов. Пусна му и снимки на това прословуто чекмедже. Снимки, чиято автентичност беше доказана от две експертизи. Попита го и за средния пръст, който размаха преподавателят в СУ Стойчо Стойчев на протестиращите. Пусна му и снимка с въпросния среден пръст. Въобще, Миролюба се беше постарала да улесни отговорите на професора, като му покаже пред очите единствените възможни отговори“, пише лидерът на ИТН.

По думите му обаче се е оказало, че проф. Герджиков не вижда това, което всички виждаме и е предпочел да даде унизителни отговори.

„Човекът каза, че се съмнявал в автентичността на снимките от спалнята на Борисов, защото „никой нормален човек не си държи парите по този начин“. Човекът каза, че не му станало ясно кои са правите на протестите, щото имало и контрапротести. Не взел отношение за полицейското насилие, защото като ректор не можел да вземе такова отношение. Човекът каза още, че не е наложил дисциплинарно наказание на Стойчо Стойчев, защото не искал да прави уволнения заради политически възгледи. Не знаех, че средният пръст е политически възглед.

Въобще, струва ми се, че на поставените въпроси фолк певицата Луна би дала по-обективни отговори от професора“, категоричен е Слави Трифонов.

Той счита, че интервюто на проф. Анастас Герджиков трябва да бъде изгледано по две причини.

„Първата причина – това интервю е доказателство, че неудобните въпроси, зададени неудобно, не могат да намерят място в големите телевизиии. Скъпи журналисти, ако искате да задавате такива въпроси – ходете си ги задавайте в малките телевизии. В кабеларките. В интернет. В големите телевизии може само удобни въпроси.

Има и втора причина да изгледате интервюто. Това, че има недостойни хора, които са се кандидатирали за президент, не е голяма драма. Винаги е било така. Не е по-различно и днес. Сред кандидатите за президент има много недостойни хора. Например, онзи, дето не беше чел проекта за конституция на ГЕРБ, пък го подписа. Или пък онзи, който щеше да се дави с релса в Бургаския залив. Въобще – много са. Но те, така или иначе, няма да бъдат избрани за президент.

Друг е важният въпрос, който следва от това интервю? А той е следният: Възможно ли е години наред начело на най-големия и престижен университет в България да е бил човек без чест и достойнство?“, завършва Слави Трифонов.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви