Съд
Съд

Районна прокуратура-Бургас внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо С.С. Той е обвинен за това, че противозаконно е подпомогнал 34 граждани на Афганистан да преминат през територията на страната, с цел да набави за себе си облага.

Престъплението е осъществено на  13.10.2021 г. на път между селата Ясна поляна и Веселие, общ. Приморско. То е квалифицирано по чл.281, ал.2, т.1, т. 4, т.5, вр. чл.281, ал.1 от НК.

По време на разследването е установено, че чуждите граждани са превозвани в товарен автомобил, управляван от обвиняемия. Той е допуснал пътнотранспортно произшествие, след което е задържан.

Както Burgasnews писа, бус, пълен с мигранти, е катастрофирал, на пътя с. Веселие – с. Ясна Поляна, до моста на река Ропотамо, съобщиха от полицията.

На прав участък от пътя и мокра асфалтова настилка, поради загуба на контрол, самостоятелно катастрофира, блъскайки се в крайпътни храсти, товарен автомобил „Ивеко Дейли“, със софийска регистрация, управляван от 48-годишен мъж от с. Габар – неправоспособен водач, тестван за употреба на алкохол с отрицателна проба, както и за наркотици – с положителна проба за употреба на амфетамин.

С автомобила са превозвани общо 34 нелегални емигранти / всички мъже на видима възраст около 20 – 30 г., самоопределящи се за афганистанци/.

Пострадали осем от пътниците в товарния автомобил, които с охлузни рани и натъртвания, без опасност за живота, са транспортирани до УМБАЛ –Бургас.

Един от потърпевшите е оставен за лечение в болницата. Останалите седем мъже са прегледани и освободени и заедно с другите 26 души са откарани от служители на „Гранична полиция“ за допълнителни полицейски действия.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви