Учениците от 5-ти клас от ОУ „Христо Ботев“ гр. Черноморец, с класен ръководител Венета Гутова, показаха днес своята съпричастност към незрящите хора и хората в неравностойно положение. Поводът беше днешния ден на белия бастун.

Деца
Децата на Черноморец

Направиха го с песен и сценка, в която обърнаха внимание на това как обществото се отнася към незрящите хора и как можем да им помагаме в трудното им ежедневие.

 

Специален гост на събитието беше единствената незряща танцьорка в България на индийски танци – Валя Димитрова – Раджани, която с танца си показа, че липсата на зрение не е причина хората в това положение да не живеят и творят.

Раджани
Незрящите хора могат да са пълноценни

Освен танците, тя се занимава и с изработване на керамични изделия и дори сама е написала автобиографична книга.

Валя Димитрова – Раджани и един от преподавателите направиха демонстрация колко е трудно на незрящите хора да извършват нормални за нас действия – като намирането на стол например.

Гости на детската проява на толерантност бяха председателят на общинския съвет на община Созопол Георги Пинелов, кметът на Черноморец Росен Деспов и др. Те се присъединиха към призива на децата да бъдем съпричастни в тези трудни за всички ни времена, особено за тези хора, които, ако няма кой да им помогне, животът им е борба за оцеляване всеки ден.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви