Бус, пълен с мигранти, е катастрофирал, на пътя с. Веселие – с. Ясна Поляна, до моста на река Ропотамо, съобщиха от полицията.

На прав участък от пътя и мокра асфалтова настилка, поради загуба на контрол, самостоятелно катастрофира, блъскайки се в крайпътни храсти, товарен автомобил „Ивеко Дейли“, със софийска регистрация, управляван от 48-годишен мъж от с. Габар – неправоспособен водач, тестван за употреба на алкохол с отрицателна проба, както и за наркотици – с положителна проба за употреба на амфетамин.

С автомобила са превозвани общо 34 нелегални емигранти / всички мъже на видима възраст около 20 – 30 г., самоопределящи се за афганистанци/.

Пострадали осем от пътниците в товарния автомобил, които с охлузни рани и натъртвания, без опасност за живота, са транспортирани до УМБАЛ –Бургас.

Един от потърпевшите е оставен за лечение в болницата. Останалите седем мъже са прегледани и освободени и заедно с другите 26 души са откарани от служители на „Гранична полиция“ за допълнителни полицейски действия.

Водачът на „Ивеко“-то е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви