Александра Иванова представя първата си книга „Просякът и палето“ в петък, от 18 ч. в зала Петя Дубарова в Морското казино. Авторката е едва 16-годишна, а книгата си започва да пише, когато е само на 13.

Александра Петкова Иванова е родена през 2005 г. в град Бургас. Учи в гимназия “Георги С. Раковски” в паралелка с италиански език.

Алекс
Талантливото момиче пише от ранна възраст

Още от много малка се ориентира към сферата на изкуствата, пише и рисува. В началното училище заедно със своята най-добра приятелка изработват книжки тип “комикс”, чиито първи читатели са техните съученици и учителки.

На 11 години печели регионалния кръг на Международен конкурс за детско творчество на тема: “Да спасим пчелите – да спасим планетата” със стихотворението си “Пчелица”. Участва и в училищни конкурси и прояви със стихотворенията “Силата на Любовта” и “Азбука на любовта” (написано в акростих).

Обичта й към книгите я подтиква да се включи и в доброволческа инициатива, организирана от Регионална библиотека “П. К. Яворов” – Бургас (лятото на 2019 г.), която цели да запознае младежите с дейността на библиотечните работници.

Започва да пише “Просякът и Палето”, когато е на 13 г.

След три години, през които на два пъти губи текста, успява да го завърши и решава да го публикува. В повестта се разказва за преживяванията на едно 15-годишно момче, което в средата на 90-те години на ХХ век е принудено да живее на улицата като просяк.

В една студена декемврийска нощ намира малко кученце, което кръщава Пале. То успява да подтикне момчето да подобри социалното си положение и да промени живота си. Двамата минават през много приключения, поради което повестта е наситени с емоции и динамика.

Историята има продължение, което ще изненада читателите.

Най-важните идеи, върху които произведението акцентира, са за съществуването на надеждата, добротата, силата на любовта, както и за определените пътища, които съдбата открива пред нас.

Авторката се надява да докосне предимно сърцата на подрастващите, защото и самата тя е в тази възраст. Нейната цел е да накара връстниците си да четат по-често книги. Книжката е малка, компактна, илюстрирана. А прекрасната корица завладява така, както и самото съдържание.

„Просякът и палето“ е издадена от издателство „Либра скорп“.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви