Младежите от еко клуб „Сини изследователи“ към Център за млади таланти, гр. Бургас, предизвикват всички, обичащи родното море, с конкурс по повод 31 октомври – Международния ден на Черно море.

Темата е „Цветове на моето Черно море“, а целта му е със средствата на изкуството и литературата да се покаже красотата на нашето море, но и да се акцентира върху сериозния проблем със замърсяването му и да се провокира по-екологично мислене и поведение у подрастващите и цялото общество.

В конкурса могат да участват младежи от Бургас и региона на възраст от 7 до 19 години в три възрастови групи – 7-9г.; 10-13г.; 14-19 г., а категориите са разказ и плакат, като няма ограничения за използваните материали и похвати.

Крайният срок за изпращане на творбите е 31.10.2021 г. , а отличените във всяка възрастова група ще бъдат излъчени на 05.11.2021 г. Повече информация за условията на конкурса може да се намери на: http://www.forbgkids.org/356/page.html

Децата и младежите от Еко клуб „Сини изследователи“ се обучават по проект „Прилагане на мерки за намаляване на морските отпадъци в Бургаския залив“ на програма ООСКП, финансирана от ФМ на ЕИП 2014-2021“.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви