Батман
Новият Батман е бисексуален

Новият Супермен ще е бисексуален. Това става ясно от официалното прессъобщение на издателя DC Comics, предава Variety.

Новият Супермен – Джон Кент е син на Кларк Кент и Лоис Лейн и продължава традицията да спасява вселената от глобални заплахи.

Авторите потвърждават, че новият комикс продължава традицията да съсредоточи действието във вселената на оригиналния Кларк Кент, първият комикс за него се появява още през 1938 г. Героят е роден на планетата Криптън, но откакто е на Земята проявява суперсили от невръстна възраст. Използва ги да защитава човечеството.

Новият брой ще се появи на 9 ноември като датата съвсем не е случайна.

Идеята е да е в унисон с 11 октомври – Деня на признаване на сексуалната ориентация, който се отбелязва в САЩ от 1988 г.

Джон Кент, син на оригиналния супергерой Кларк Кент ще започне афера с репортера Джей Накамура. Героят ще намери утеха в отношенията си с Накамура, когато е психически изтощен от постоянната нужда да спаси света.

„Винаги съм вярвал, че всеки има нужда от герои и че всеки заслужава да се види в тези герои. Благодарен съм на DC и Warner Bros, че споделят тази идея“, каза авторът на новия комикс.

Variety цитира решението да направи Супермен бисексуален най -гръмкия пример  за комиксите, които до този момент са представяли ЛГБТ общността.

Прочети още на: https://www.dnes.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви