По инициатива на областния управител проф. Мария Нейкова и след поети ангажименти пред обществеността на Айтос се проведе работна среща, на която бяха докладвани предприетите мерки от страна на институциите, които трябваше да отговорят на общественото очакване след трагичния инцидент в града, при който в катастрофа загинаха баща и двете му деца.

На работна среща в Областна администрация Бургас директорите на ОД на МВР, Областно пътно управление, Автомобилна администрация, съвместно с кметовете на общините Айтос и Карнобат обсъдиха и бъдещите мерки за извеждане на тежкотоварния трафик от населеното място.

Директорът на ОД на МВР ст. комисар Калоян Калоянов информира, че на пътния участък Айтос-Руен има постоянно полицейско присъствие за денонощен контрол. Засилено е присъствието и на полицейски автомобили с камери, които засичат нарушители за скорост.

Областната дирекция на МВР съвместно с Автомобилна администрация-Бургас поставят на различни места мобилни кантари, които да следят за претоварени камиони.

Ст. комисар Калоянов допълни, че до края на седмицата ще бъде монтирана и стационарна камера, която допълнително ще засили контрола над превозвачите. Като резултат от предприетите мерки Калоянов отчете, че основният трафик на тежкотоварни камиони се е изместил от населеното място и масово превозвачите използват обходни маршрути.

Директорът на Областно пътно управление инж. Митко Порязов заяви, че са монтирани допълнителни пътни знаци, обозначаващи опасния участък, поставена е хоризонтална маркировка на проблемните зони.

Обявена е обществена поръчка за автоматично устройство за записване на автотрафика. Ще бъдат възстановени буферните отбивки за аварирали автомобили. Предстои изготвяне на проект на кръгово кръстовище в района на Асфалтова база-Айтос.

По разпореждане на областния управител проф. Мария Нейкова в началото на следващата седмица ще се проведе съвместна работна среща между екипи на Областно пътно управление, Община Айтос и Областна администрация Бургас, за да се определи трасето, където ще бъде изграден северния обход, който ще изведе окончателно трафика от Айтос.

Така ще се даде началото за предварително проучване на трасето, което следва да се заложи в Общия устройствен план на общината.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви