Дневникът на един луд
Юбилеен спектакъл
Театър „Кредо“ започна юбилейно турне в страната за отбелязване на 5-та годишнина от създаването на спектакъла „Дневникът на един луд“ по Гогол.
Турнето се реализира с подкрепата на Национален фонд „Култура“ и е част от проекта на театъра „кРЕдоСТРАТ“, осъществяващ се по „Едногодишната програма за подкрепа на частни организации в областта на изкуството“, 2020. Заповядайте на 11-ти и 12-ти октомври от 19:30 ч. в залата на кукления театър да се насладите на това представление.

ДНЕВНИКЪТ НА ЕДИН ЛУД ПО Н. В. ГОГОЛ Сценарий и режисура НИНА ДИМИТРОВА Сценография и костюми НИНА ДИМИТРОВА, ВАСИЛ ВАСИЛЕВ – ЗУЕК.

С участието на СТЕЛИАН РАДЕВ. Глас – ДИМИТЪР НЕСТОРОВ.
История за дългия и трънлив жизнен път на един обикновен чиновник от департамента до лудницата. История за силата на човешкото въображение и за мечти, които могат да превърнат една лудница в кралство, а един чиновник – в испански крал.
История за един луд романтик-художник, повел битка със света на отцепродавците и богопредателите, за да бъде оценен като личност.

История за лудостта като начин да се възвърне и защити човешкото достойнство в свят, миришещ на хилядарки.

НАГРАДА НА МЕЖДУНАРОДНИЯ ТЕАТРАЛЕН ФЕСТИВАЛ „БГМОТ” ГАБРОВО, БЪЛГАРИЯ, 2016 НОМИНАЦИЯ „ИКАР 2016” НА СЪЮЗА НА АРТИСТИТЕ В БЪЛГАРИЯ ЗА АКТЬОРСКИ ДЕБЮТ, 2016 НОМИНАЦИЯ „АСКЕЕР 2016” ЗА ИЗГРЯВАЩА ЗВЕЗДА, 2016
Цена на билета: 15 лева Билетите се купуват от касата на театъра и от касата до „Часовника“.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви