Малко магия, много приятели, приятно количество вино и необхватно количество талант. Това видяха тази вечер присъстващите на представянето на „Роуз и други вълшебни кръстници” – новата книга на бургаския журналист Екатерина Капрова. Това е втората творба на авторката след успешната „Роуз Вълшебната ми Кръстница”.

С усмивка Катя посрещна всичките си гости, които изпълниха зала „Георги Баев” на Културен център „Морско казино”. Събитието уважиха Диана Саватева, зам.-кмет по туризъм култура и спорт, зам.-областнит управител Асен Бонджев, както и колеги журналисти на авторката.

Книгата бе написана с голямо удоволствие. В нея има много лични неща. Има и много истории, които са вдъхновени от реални случки в моя живот, както и от този на приятелите ми. Роуз е с мен още от детските ми години. Непрекъснато я виждах, но не знаех какво искаше от мен и каква роля мога да й дам в живота си. Оказа се, че тя разказва истории. Истории, които сега споделям с читателите си“ , сподели развълнуваната Катя пред публиката в залата.

Тя си пожела и някой ден нейният син Никола, който заедно със своя състудент Стефан Димитров са автори на красивата корица и рисунките в нея, да я дари и с внучка, на която да завещае двете си книги за вълшебницата Роуз.

Благодаря на Динко Динков, който като редактор бе изключително търпелив с мен. На Община Бургас, които ме подкрепиха. На издателството „Либра скорп“, които направиха възможното тази книга да види бял свят, но най-вече искам да благодаря на двете момчета – Никола и Стефан, които са виновниците книгата, както и първата ми, да изглеждат толкова красиво“ , каза ще авторката.

Редакторът Динко Динков не спести суперлативите си към Катя.

Катя е много талантлива писателка. Препоръчвам с цялото си сърце нейните книги. С нея имам едно отлично приятелско отношение. Това е книга, която е съставена от разкази, но може да се чете и като роман. Желая й бъдещи успехи, защото тя го заслужава. Корицата пък е едно произведение на изкуството“ , каза той.

Зам.-кметът Диана Саватева също поздрави авторката.

Катя е писател и очаквам от нея и една стихосбирка. Общинската програма за подкрепа на бургаски автори е наистина много жестока. Тази година за нея кандидатстваха 21 книги. Само 7 от тях бяха одобрени. Радвам се, че „Роуз и други вълшебни кръстници” е сред тях. Подкрепят се книги, които носят качества и се оценят от експерти“ , заяви тя.

Директорът на „Либра скорп“ Денчо Михов сподели от своя страна, че в книгата има истории, взети от живота – приказки за деца, но и за възрастни.

Наистина се е получило едно чудесно съдържание. Не трябва да говорим дълго за книгите, те сами трябва да говорят за себе си„ , каза той.

В края на събитието Катя призна, че поне временно смята да пенсионира Роуз, а следващата й книга да е стихосбирка. Нейните фенове обаче се надяват, че след кратка ваканция, Роуз отново ще се завърне й ще им донесе малко магия.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви