Третият сблъсък между Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър в свръхтежката категория на професионалния бокс завърши с победа за британеца. След серия тежки удари и разменени предимства, Фюри просна Уайлдър в 11-ия рунд и запази пояса във версия WBC.

Така Циганският крал остава непобеден – от 32 мача има 31 победи и едно равенство, именно срещу днешния си съперник.

В Двубоя Фюри видимо бе по-класният боксьор, но и той оцеля след два нокдауна.

В първите два рунда двамата определено тръгнаха по-предпазливо, като началото бе за Уайлдър. В края на първия рунд обаче Фюри пласира силен удар.

Първият критичен момент бе в третия рунд, когато Циганският крал прати на земята своя съперник след серия удари и мощен ъперкът. Американецът успя да се изправи и да доиграе секундите до гонга, който определено го спаси.

Фюри тръгна да атакува и през четвъртия рунд, но в края му Уайлдър го прати два пъти в нокдаун след серия удари. И тук гонга се оказа решаващ и спаси британеца от поражение.

Двамата продължиха с размяната на удари и да търсят нокаута. Фюри бе близко до него в 7-ия рунд, когато на два пъти пласира тежки удари, но Уайлдър по чудо оцеля.

В осмия рунд и двамата боксьори пласираха тежки крошета, като предимството отново бе за Циганския крал. В деветия рунд нещата не се промениха, като видимо и двамата търсеха решаващия удар. По-критичните моменти отново бяха за Уайлдър, който в края на трите минути получи тежки удари.

Десетият рунд започна отново с предимство на Фюри, който свали за втори път своя съперник на пода в нокдаун с дясно кроше. Уайлдър обаче се изправи и дори в последните секунди на рунда успя да разклати своя съперник със серия удари.

В 11-ия рунд Фюри продължи с натиска си, а Уайлдър определено изпитваше проблеми. Логичното в двубоя се случи след два мощни ъперкъта на Фюри и серия от ляво и дясно кроше, което прати Уайлдър на пода в нокаут.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви