От Бургас тръгваме за участие в следващия парламент с чувството на дълг и самочувствието на хора, които познават много добре отвътре изпълнителната власт. Това каза лидерът на НФСБ Валери Симеонов пред журналисти днес.

Коалиция „Патриотичен фронт – НФСБ, БДС-Радикали“ и БНДС „Целокупна България“ регистрира в РИК-Бургас листата си с кандидатите за народни представители за Бургаски избирателен район на предстоящия вот на 14 ноември.

Екипът ни е разнороден, хора с различни професии, но всички те са доказани и с биографии зад себе си. Това са и хора, които не са част от партията. С тях смятаме да отстояваме позициите на патриотизма в Народното събрание, както и нашата Бургаска област. Българският избирател трябва да направи своя избор на основа биографиите на кандидатите за депутати, на това кой какво е свършил, а не на техния външен вид или честотата, в която се появяват по големите национални телевизии„, каза той.

Лидерът на НФСБ изрази и съжаление, че в коалицията не присъства ВМРО.

Това не е по наша вина, след като ние отправихме покана към тях. Очаквахме да са си извадили поуки от погрешната стъпка, която доведе до провала на патриотичното пространство, а именно да се явят самостоятелно на изборите на 4 април„, поясни той.

Симеонов коментира и бившите си коалиционни партньори от ПП СЕК, които се обединиха с новата формация на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев.

Това е една регионална партия, за която трудно може да се говори за идейна платформа. Това беше партия, която само подкрепяше нашите инициативи. Те без предупреждение скъсаха нашето коалиционно споразумение. Ситуацията тогава бе революционна след дебаркирането на Христо Иванов край сараите на Доган. Тогава много партии решиха, че е време за реализация в политиката и СЕК бе една от тях. Те решиха, че ако напуснат нашата коалиция ще имат по-голям шанс да влязат в Народното събрание„.

Лидерът на НФСБ сподели и мнението си за самите Кирил Петков и Асен Василев.

„Поредните неоправдани очаквания на част от българския народ, който търси бързи решения за проблемите си. Такива бяха Симеон Сакскобургготски, Бойко Борисов, Слави Трифонов. Петков и Василев са без биографии, говорят патетично и задъхано. Наред с един перчем и симпатични физиономийки се възлагат надежди на такива политици„, поясни той.

Симеонов изрази и готовност за нов съюз с ГЕРБ, но само, ако Бойко Борисов не е лидер на партията.

Ето и цялата листа на кандидатите:

1. Инж. Валери Симеонов

2. Христиан Митев
3. Радослав Петков
4. Антон Стоянов
5. Боян Дяков
6. Валери Ангелов
7. Ивайло Вагенщайн
8. Инж. Иван Кузманов
9. Денис Йовчев
10. Станислав Тодоров
11. Севдалина Пенева
12. Диана Фъртунова
13. Д-р Даниела Радева
14. Ивайло Стаматов
15. Иван Стоянов
16. Георги Ваташки
17. Марияна Лефтерова

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви