Бойко Рашков се активизира

Началникът на 2-ро РУ е отстранен заради случая с Венцислав Дамянов – Боксьора, обяви министърът на вътрешните работи Бойко Рашков. Мъжът от години тормози жителите на софийското село Световрачане. Имало е полицейски чадър над Венцислав Дамянов – Венци Боксьора, заяви министърът. Според него „подобни типове може да се използват с предизборни цели“.

Дамянов бе арестуван за побой над жител на Световрачене преди 2 седмици. В сряда вечерта, ден след като излезе под домашен арест, той бе отново арестуван при операция на СДВР в Световрачене. Заедно с него бяха задържани и трима негови приближени.

„Не разбирам как е възможно да тормози в продължение на години граждани и да не се знае за това. Спрямо него не са взети никакви сериозни действия. Отстраних началника на 2-о районно управление на СДВР. Не може да не знае, че в района му има лица, които се занимават с наркотици и побоища и да не вземе мерки срещу тях“, каза Рашков.

Той обясни, че се обмислят и рокади в ръководството на столичната полиция.

Искали да изнесат фирмена информация от „Арсенал“
„В „Арсенал“ са задържани лица, които са искали да изнесат от страната документи и продукция, която има фирмено значение. Трябва да се подобри охраната, аз съм изненадан, че е допуснато това да се случи“, коментира вътрешния министър

Има 100 дела за търговия с гласове, на ГЕРБ и ДПС са най-много
Относно темата с изборите, вътрешният министър поясни, че скоро ще изнесе факти, свързани с изборите от 11 юли.

„В близките дни ще се спра на конкретни факти. Вчера в Кирково е заловен гражданин, който е заплашвал друг, че

трябва да гласува за ДПС иначе няма да получи отопление през зимата“, това коментира пред журналисти министър Рашков.

„Тези дни ще изнеса в публичното пространство множество подобни случаи във връзка с изборите от 11 юли, за да покажем как една партия се грижи за правата и свободите на българските граждани, притискайки ги да гласуват точно за нея. Тази статистика е приготвена доста отдавна и аз съм я спестявал до момента, но сега ще я изнеса, за да защитя името си. Чух изрази, като „репресия“ и „антидемократичност“, което е свързано с моето име. Няма да позволя да бъде опетнявано името ми от пехливан политици и от произволно хвърлени обвинения“, каза още Рашков.

„При положение, че цялото общество знае, че се купуват и продават гласове в нашата страна, то МВР, който е един от органите, който може да противодейства на тези действия, сега няма да действа така, както бяха действали до този момент предишните министри на вътрешните работи – Терзийски и Младенов. Ние статистически доказваме, че към онзи момент тези министри, които са били пряко подчинени на Борисов, не са извършили абсолютно никаква дейност във връзка с изборите, които са били провеждани в онзи период, с изключение на партии извън ГЕРБ и ДПС, например партията на Божков и партията на Цветан Цветанов“, каза Бойко Рашков.

„Към 11 юли ние сме започнали разследване към близо 100 подобни производства и сме ги уточнили по партии. На първо място е ГЕРБ, а на второ – ДПС“, разясни още Рашков.

„От началото на юли до средата, благодарение на засилената активност на полицейските органи в страната, ние, както никога досега, имаме нулева престъпност в този период“, каза служебният вътрешен министър.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви