На 7 октомври 2021 г. (четвъртък) на културната сцена на Бургас се завръща Фестивал на изкуствата Порт Прим Арт Фест. Форматът с организатор Гранд хотел и СПА Приморец води в морския град любими творци за среща с бургазлии. Четвъртото издание на ППАФ ще продължи до 9 октомври включително и ще предложи повече от вълнуващи събития.

Фестивалът ще открие артистичното семейство Богдана Карадочева и Стефан Димитров с премиера на биографичната си книга „Безнадежден случай“. До тях на сцената ще застане журналистът и продуцент Георги Тошев, който е редактор на четивото. Събитието започва в 17 часа на 7 октомври в Гранд хотел и СПА Приморец и е с вход свободен.

Вечерта ще продължи с предложение за любителите на седмото изкуство – киното. От 19 часа в Papa Beer на ул. „Милин камък“ 1 ще бъде показана селекция късометражни филми от цял свят. Лентите са част от тазгодишното издание на Международен кинофестивал „Карантината“. Куратор на прожекциите ще бъде Георги Кръстев – директор на гостуващия формат. Входът за киновечерта под звездите е една истинска бира.

Христо Мутафчиев
Моноспектакъл на Христо Мтафчиев

Първата фестивална вечер предлага събитие и за тези, които обичат театралното изкуство. От 19:30 часа в НХК премиерно ще бъде поставен отличеният с две награди Аскеер „Плач на ангел“ от Стефан Цанев – моноспектакъл на Христо Мутафчиев. Билетите са в продажба на каса „Часовника“. За повече информация: 0894898098 Маруся Русева (Арт Ателие).

И трите встъпителните събития от афиша на Порт Прим Арт Фест са премиерни за Бургас. Те предлагат среща с изкуствата литература, кино и театър. Любими творци гостуват в любимия Бургас, за среща с публиката. Не я пропускайте.

Порт Прим Арт Фест се провежда с любезното съдействие на община Бургас.

Моля, имайте предвид, че поради противоепидемичните мерки, местата за събитията са ограничени.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви