Daikin
Най-добрите климатици

Най-добрите компании за климатици на световно ниво, произвеждащи продукти от висок клас, по традиция са японски марки. Те притежават собствени фабрични съоръжения и безупречно работеща система за контрол на качеството.

Водещо място в класацията заема марката Daikin. Продуктите на японския лидер превъзхождат своите конкуренти по технически характеристики като компресори и електроника и разполагат с многостепенна система, позволяваща пълна самодиагностика.

Вентилаторите на климатици Daikin са по-добре балансирани и имат допълнителна функционалност.

За производството на ОВК оборудване Daikin използва само маркови компоненти, а фабричната гаранция на марката достига 3 г.

Въвеждането на инверторни и хиперинверторни системи, консумиращи по-малко енергия, е друго предимство. Това, заедно с контрола на влажността на въздуха, високия коефициент на енергийна ефективност и въведените от Daikin иновации, отреждат водеща позиция на японската марка.

Инверторни климатици Daikin се нареждат на едно от първите места по търсени уреди за отопление и охлаждане, като в Топ 10 попадат следните модели:

Климатик
Може да бъде направо в спалнята

Климатик Daikin FTXB25C

Подходящ за спални и неголеми по площ стаи от 5-15 м², моделът е с енергиен клас А+ на отопление и охлаждане, мощност 9 000 BTU и ниско ниво на шум 21 dB.

Със своето автоматично вертикално завъртане жалузите разпределят температурата и въздуха равномерно в помещението.

24-часовият таймер ви осигурява удобно настройване през деня, а стилният преден панел допълва интериора, без да стои грубо и не на място. 

Климатик Daikin SENSIRA FTXC35B

Гамата климатици SENSIRA предлага подобрен компресор, осигуряващ икономия на енергия и по-тиха работа.

Енергийната ефективност на SENSIRA FTXC35B е А++ в режим охлаждане и А+ в режим отопление. Има широк работен диапазон, режим за комфортен сън и 24-часов таймер.

Предимство е опцията за самодиагностика и програмата за изсушаване на въздуха, както и възможността за онлайн управление. 

Климатик Daikin FTXM71R

Климатиците от серията PERFERA осигуряват високи нива на енергийна ефективност А++ в режим охлаждане и А+ отопление.

Нивото на шум е ниско – 32 dB, а мощната система за двойно филтриране премахва прах, миризми и алергени.

Моделът предлага и още полезни функции като ускорено затопляне, автоматично рестартиране, самодиагностика, Wi-Fi управление и др. 

Климатик Daikin FTXP25M

Моделът е с елегантен дизайн и с изключително безшумна работа – до 20 dB ниво на шум, подходящо за спалните помещения.

Разполага с въздушен филтър против различни бактерии, възможност за свързване с On Line контролер, функция „Икономичен режим” и др.

Мощността от 9 000 BTU и енергийния клас А++ и в двата режима го правят изключително търсен, освен това е в тази класация и заради достъпната цена. 

Климатик Daikin FTXC60C

Този модел на Daikin е подходящ за помещения с площ до 50 м² и е енергиен клас А+ при отопление и А++ в режим охлаждане.

Също като повечето климатици, Daikin притежава два филтъра – катехинов и титаниев. Гарантира голям работен диапазон от -15° до +46°.

Ниското ниво на шум на вътрешното тяло 30 dB, автоматичният рестарт и фреонът от ново поколение R32 са само част от ползите, с които климатикът допринася за комфорта на помещението. 

Климатик Daikin FTXM20R

Това е климатикът от подобрената серия PERFERA, допълнена с много функции. Енергийният клас е по-висок – А+++, увеличен е и работният диапазон на охлаждане и отопление – до -20° на отопление и съответно до +50° на охлаждане.

Достига по-бързо зададената температура и може да осъществи циркулация на въздуха до всеки ъгъл на помещението.

Режимът на работа е тих, благодарение на добрите енергийни характеристики на вентилатора и топлообменника и икономичния режим на работа при активиране на режима Econo. 

Климатик Daikin FTXA25AW

Енергийният клас на този модел от серията Stylish е А+++ и в двата режима.

Освен че е дизайнерски климатик, неговите Smart технологии осигуряват висока надеждност и ефективност. Такива се Flash Streamer за подобряване качеството на въздуха, мрежовият сензор за поддръжка на постоянна температура, специални клапи и вентилатор с подобрен дизайн за оптимизиране на въздушния поток, управление със смартфон и др. 

Климатик Daikin EMURA FTXG25MW

Моделът от серията EMURA осигурява охлаждане и отопление от висок клас А+++ за ефективна работа в помещение от 25 м².

С помощта на сребърния филтър и въздухопречиствателите позволява улавянето на 99% от алергените във въздуха.

Разполага с 3D въздушен поток, достигащ до всяка точка в стаята.

Изключително тихата работа – 19 dB, многозоновото интелигентно око и Wi-Fi адаптерът са още допълнения към всички практични удобства от работата на EMURA. 

Климатик Daikin PERFERA FTXM-R

Сезонната ефективност на модела е А+++, а бързото му достигане на зададената температура и сребърният филтър за премахване на различни миризми и алергени допълват комфорта в помещението с усещането за чист въздух.

Управлението на вътрешното тяло може да се осъществи с приложение и гласови команди. Работи много тихо – до 19 dB. 

Климатик
Климатикът

Климатик Daikin EMURA FTXJ20MW

Моделът държи първенството не само като една от най-новите разработки на Daikin, но и заради високия си клас енергийна ефективност в двата режима.

Разполага с редица предимства като безплатен Wi-Fi модул, многозоново интелигентно око, антикорозионно покритие, инфрачервено дистанционно управление, 5 степени за регулиране скоростта на въздуха и др.

Неслучайно Daikin EMURA получава много награди през годините заради изключителния си дизайн и разширените си функции, като по този начин затвърждава  позициите на Daikin  за безспорен лидер в иновациите.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви