Есен
Есен

Говорим за преходния сезон, който понякога продължава по-дълго от очакваното. Той се характеризира с променливо и непредсказуемо време, което ни кара да се ядосваме всяка сутрин, защото не знаем какво точно да облечем за работа.

Той винаги предхожда есента и дори тя официално да настъпва на 22 септември, преходния сезон продължава и след този ден.

Именно затова ни трябват модни вдъхновения, които хем да ни пазят от студения вятър, хем да ни бъдат от полза, когато слънцето се появи на хоризонта.

Предлагаме ви няколко идеи за преходния сезон, с които ще победите както температурните амплитуди, така и скуката

1. Пуловерна рокля

Когато температурите паднат под 15 градуса, голяма част от нас започват да вадят пуловерите от гардероба. Проблемът е, че тази дреха е твърде дебела за средата на деня, когато градусите могат рязко да се повишат и да ни накарат да съжаляваме за избора си.

Ако все още ви е твърде рано за големите плетки, това не означава, че не може да извадите леката пуловерна рокля от гардероба си. Начинът, по който ще я допълните, в крайна сметка ще зависи от прогнозата за деня, но боти или маратонки винаги са добро решение. Ако е малко хладно, изиграйте времето с красив чорапогащник с шарки.

2. Ансамбъл

Вземете любимия си ансамбъл и го разведете из града, защото сме сигурни, че и двамата бихте имали полза от чист въздух. Ако комплектът ви е едноцветен, добавете няколко забавни аксесоари като изящно колие или многослойна огърлица, но намалете бижутата, ако сте с многоцветни дрехи. Минималистични аксесоари и чифт слънчеви очила ще са достатъчни.

3. Яке тип риза

Тази тенденция не е за всеки, но тази година се очертава като една от водещите през есента и преходния сезон. Хибридът между риза и яке е идеалното допълнение за междинните температури, когато бихте замръзнали без връхна дреха, но не е достатъчно дебел, за да искате да го свалите през деня. Комбинирайте якето с дънки и сте готови.

4. Клин

Дънките и пуловерът винаги ще бъдат най-важният есенен ансамбъл, но тъй като прогнозите за времето са толкова непредсказуеми в преходния сезон, че клиновете влизат в играта. Добавете есенно усещане с чифт кубинки и отворена риза, която сте облекли върху блуза, или пък опростете вида си с обикновена бяла тениска и дънково яке.

5. Плетен пуловер

Онези пуловери, които винаги сте казвали, че няма да носите, в момента са на мода. Благодарение на известните модели, които носят пуловер без ръкави като допълнение към тоалета си, този тип дреха се превърна в истински хит в последните години. Облечете го върху бяла риза, комбинирайте ги с дънки и кецове и сте готови.

6. Плетена жилетка

Къси жилетки, дълги жилетки, жилетки с големи размери и микро жилетки – всички те са приемливи за преходния сезон. Носете любимия си моел с чифт дънки, за да бъдете класически, или пък изберете комбинация между къс топ, панталони и по-дълга жилетка.

tialoto.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви