Много е притеснително увеличаването на цените на електоенергията, която касае индустрията и водоснабиделните предприятия. В България има само две ВиК предприятия, които не са застрашени от това. Едното от тях е ВиК-Бургас. Другото в София.

Това заяви на пресконференция инж. Димитър Манолов, президент на КТ „Подкрепа“. Той, заедно с Иван Костадинов, председател на регионалната структура на КТ „Подкрепа“- Бургас, проведоха конфедеративен съвет на КТ „Подкрепа“ в града ни.

В него се включиха представители на всички браншови и регионални структури. За последен път морският град е бил домакин на събитието през 1993 г.

Инж. Манолов обясни и защо бургаското предприятие няма да е засегнато повишените цени на електроенергията:

Разходите му за ток нямат толкова значим дял в общите им такива. ВиК-Бургас от години насам се управлява както трябва и случайните рискове са минимизирани. Обяснението е прагматично. Разходите за вода, не са свързани с харченето на ток. Има два язовира, които са на високо и си текат към ниското. Застрашените водоснабдителни предприятия са близо 50 и ако не се направи нещо по въпроса, то те са умрели„.

Президентът на КТ „Подкрепа“ поясно, че съветът днес в Бургас е свикан по изключително важни теми, в изключително важно време.

„Живеем в много динамична политическа среда и свързаната с нея сериозно затруднена икономическа ситуация. КТ „Подкрепа“ няма да се ангажира с подкрепа за никого в изборите. Видяхме вече на два пъти след изборите тази година как здравия разум е сериозен дефицит. Надявам се да се появи нещо, което все пак ще стресне политиците и ще спрат да вършат глупости. Да спрат да си играят на вашите и нашите. Един бил статукво, друг промяната, трети протестър. Управленският модел, при който няма ясно изразено мнозинство в парламента, е обречен. Абсурд е служебно правителство да прави бюджет. Той е върховна еманация на политиката. Как така служебно правителство ще прави това? Въпреки това те го правят. Фактът е абсурден, защото един бюджет определя дали политиката е лява или дясна. Посоката е важна„, заяви той.

Манолов ще проведе и среща с Димитър Николов, кмет на община Бургас.

С него винаги сме имали прилични и диалогични отношения. Ще разбера какво се случва в града. Ще го кандидатира ли за президент. Такива неща„, сподели президентът на КТ „Подкрепа“.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви